Žene se ipak više pale na 'loše' dečke

Čak 48 posto žena starijih od 35 godina radije bi bile u vezi s "lošim dečkom", nego s nekim stabilnim muškarcem koji ulijeva pouzdanje, pokazalo je najnovije istraživanje, piše Život plus.

Psiholozi smatraju da je to zato jer su "loši dečki" zanimljiviji, nikome ne odgovaraju i u sebi nose "miris opasnosti", što podsvjesno privlači žene.

Jer, tvrde psiholozi, žene bi i same htjele biti hrabrije i ponašati se slobodnije, što je često nemoguće zbog utjecaja sredine, odgoja i predrasuda.

Također, ovakvi muškarci su izazov, teže ih je osvojiti jer su nedostižni, za razliku od onih koji su dostupni i spremni za ozbiljnu vezu jer takve muškarce žene podsvjesno tjeraju od sebe, tvrde psiholozi.

Još neke osobine "loših dečki" su neodoljive mnogim ženama – često izgledaju kao da znaju što hoće, vješti su manipulatori, egocentrični su i uspješni. Žene su sklone mišljenju da iza grube vanjštine stoji nježna i ranjiva osoba i imaju potrebu popravljati muškarce.

Međutim, psiholozi ne savjetuju muškarcima da budu loši kako bi imali više uspjeha kod žena, već da ne budu uvijek dostupni i na usluzi te da zadrže barem mali dio slobodnog vremena samo za sebe.