Žene orgazam mogu postići i za vrijeme vježbanja

...povećava seksualno zadovoljstvo kod žena, a neke od njih tvrde da su doživjele "coregazam", orgazam tijekom vježbanja, pokazuje istraživanje provedeno na 370 žena, pišu 24sata.hr.

Gotovo 124 žena doživjelo je orgazam tijekom vježbanja, a 246 priznaje da im se seksualni život poboljšao otkad vježbaju. Od žena koje su doživjele orgazam tijekom vježbanja, 26,5 posto iskusilo je tijekom dizanja utega, 20 posto na jogi, 15,8 posto tijekom bicikliranja, 13,2 za vrijeme trčanja, a 9,6 planinareći.

- Najučestaliji načini vježbanja koji se povezuju s orgazmom su trbušnjaci, penjanje po užadi, bicikliranje i dizanje utega. Rezultati istraživanja su utoliko zanimljiviji zato jer ukazuju na to da orgazam nije nužno seksualni čin - tvrdi voditeljica studije Debby Herbenick.

Redovito vježbanje je možda ključ za dobar seksualni život. Isti blagotvorni učinak kao što ima na zdravlje ima i na aktivnosti u spavaćoj sobi, dodaje Herbenick.

Tzv. "coregazam" najčešće dožive žene s jakim mišićima zdjelice koji se tijekom vježbanja neprestano stišću, objasnila je autorica knjige "Neustrašivi seks", Joy Davidson.