Zdravka i Momir se zavoljeli i sada žive u Novoj Kaledoniji

Zdravka i Momir se zavoljeli i sada žive u Novoj Kaledoniji

...iz Sarajeva s adresom stanovanja u Novoj Kaledoniji, koji su išli u isti razred u osnovnoj i srednjoj školi, potom se nisu vidjeli 50 godina, a onda su se, nakon nekoliko susreta, vjenčali prošle godine u "zlatnoj dobi".

Njih dvoje su bili Sarajevu, gdje su doputovali tijekom novogodišnjih i božićnih blagdana, nametnulo se pitanje otkuda Sarajlija Momir Knežević u Novoj Kaledoniji, prekomorskom teritoriju Francuske s oko 230.000 stanovnika, smještenom u Melaneziji u jugozapadnom Pacifiku, udaljenom oko 1500 km istočno od Australije i 2000 km sjeverno od Novog Zelanda, piše novinarka Fene.

- Po završetku brane u Queenslandu, dobio sam nekoliko ponuda od kojih je najprimamljivija bila mjesto direktora Projekta izgradnje velike brane u Novoj Kaledoniji. Ni sekunde nisam dvojio u prihvaćanju ponude privučen stilom života radije nego materijalnom dobiti - objašnjava sugovornik, diplomirani inženjer, svjetski građevinar. Na pitanje kako izgleda život u Novoj Kaledoniji, na otoku u Tihom oceanu, Momir odgovara kako je to zemlja nasmijanih ljudi, ljeti s maksimalna 32 °C i "zimi" s minimalnih 20 °C. U poslovnoj karijeri Momira Kneževića privatni život značio je obiteljsko prilagođavanje terenskom angažmanu i životu na različitim adresama u svijetu. Bio je oženjen, sin i kći su uskoro počeli zasnivati obitelji i poželio se poslovno primiriti na jednome mjestu, a od Nove Kaledonije za njega nije bilo ljepšeg mjesta.

A onda, nakon 10 godina bajkovitoga života, opaka bolest i gubitak supruge. Samo ga je posao držao na životu. A onda je došlo do susreta njega i školske kolegice Zdravke. Preko Facebooka su oživili školske godine, a onda je 2014. "mali" Momo, kako ga je Zdravka zvala u osnovnoj školi jer je bio jedan od najsitnijih u razredu, došao na obljetnicu mature.

Nakon tog susreta našli su se idući put 2016. na kavi u Sarajevu. Nakon života u glavnom bh. gradu, prijelomni trenutak bio je kada su otišli na promociju knjige Aleksandra Obradovića. Jedna spontana šala, zatim prijedlog za zajedničkim životom - u Novoj Kaledoniji pola godine i pola u Sarajevu i Londonu.