Zašto partnere varamo s manje zgodnim ljubavnicima?

Zašto partnere varamo s manje zgodnim ljubavnicima?
...istraživanju koje je provela internetska stranica Victoria Milan namijenjena ljudima u braku koji su u potrazi za aferom, to uopće nije istina.
Spomenuta internetska stranica u istraživanju je obuhvatila četiri tisuće ljudi, a u konačnici je zaključeno kako osobe koje varaju supružnike to najčešće čine s osobama koje su manje atraktivne i privlačne, prenosi Huffington Post.
Zanimljivo, muški ispitanici priznali su kako svoje supruge smatraju zgodnijima i atraktivnijima od svojih ljubavnica, a s time su se složile i žene koje varaju. Samo 30 posto muškaraca suprugu je prevarilo s mlađom ženom, a samo četvrtina muškaraca smatra svoju ljubavnicu ljepšom od svoje supruge.

Pa zašto onda varaju partnere? Muškarci priznaju kako smatraju da je njihova ljubavnica strastvenija, bolje i pozornije ih sluša te je nježnija i pažljivija.

Više od polovice ženskih ispitanica također se slaže kako su njihovu supruzi zgodniji od ljubavnika, no 50 posto žena kaže kako su njihovu ljubavnici ipak u boljoj fizičkoj formi. Slično kao i muški ispitanici, žene su rekle kako ih njihovi ljubavnici bolje slušaju i da su strastveniji od njihovih partnera. Čak 89,6 posto žena priznalo je kako imaju osjećaj da ih njihov ljubavnik cijeni više nego li njihov suprug.

Izvor: tportal.hr