Zašto muškarce prije ulove u prevari?

Zašto muškarce prije ulove u prevari?

Možda muškarci samo nemaju sreće ili ne znaju tako vješto varati. Naime novo je istraživanje pokazalo da imaju dvostruko veće šanse da ih se ulovi kad zastrane, za razliku od ljepšeg spola.

Kad su u pitanju izvanbračne afere, muškarci su, čini se, pravi amateri u odnosu na žene. Oni imaju dvostruko veće šanse da ih se uhvati dok varaju.

Žene su, međutim, puno vještije kad treba skriti sferu, pogotovo kad su u pitanju nov tehnologije poput e-mail, SMS-a i društvenih web stranica. Prema istraživačima koji su se bavili ovom temom, razlika među spolovima je zbilja velika jer čak jednog od deset preljubnika uhvate na djelu, dok se to isto dogodi tek jednoj od 20 preljubnica.

Oko 40 žena koje varaju partnere priznalo je da koriste prijateljicu kao alibi kako bi mogle više vremena provoditi s ljubavnikom. Muškarci, s druge strane, ne govore puno o svojim avanturama jer se boje da će ih uhvatiti, prenosi tportal.hr.

Britansko je istraživanje pokazalo da je polovica muškarca i 21 posto žena uhvaćeno na djelu preko e-maila, SMS-a ili telefona.