Zajednički život: Sitni znakovi otkrivaju jeste li zaista spremni

Zajednički život: Sitni znakovi otkrivaju jeste li zaista spremni
S time treba biti jako oprezan i ne žuriti previše, ali određeni znakovi mogu vam pomoći da saznate je li vrijeme za zajednički život ili ne.

"Pa ionako svaki dan spavamo zajedno"

Iako ne živite zajedno, svake večeri spavate zajedno. To što se opet iznova trudite kako biste večer završili zajedno, znak je da ste predani jedno drugome. Zajednički život ne znači samo spavanje u istom krevetu, ali je dobar početak.

Zajednički ljubimac znači da mislite ozbiljno

Zajedničko ulaganje u kućanske aparate ili kupovanje kućnog ljubimca može biti pravi test za vezu. Tako pokazujete da ste spremni i financijski se izložiti, ali i da planirate zajedničku budućnost. To može biti dobar početak koji vam može pomoći da vidite jeste li spremni sve dijeliti na pola.

Razgovarajte o obavezama

O zajedničkom životu treba dobro razmisliti i to nikako ne smije biti iznenadna odluka. Razgovarajte s partnerom i saznajte kakav je njegov stav o tome. Razradite kako ćete dijeliti financije i kućanske poslove prije nego li se odlučite za taj potez.

Poštujte međusobna mišljenja

To što živite pod istim krovom znači da trebate podjednako sudjelovati u važnim pa i nevažnim odlukama. Dajte partneru prilike da izrazi svoje mišljenje i poštujte ga. No pazite da ne postanete previše ovisni o njemu. To što živite zajedno ne znači da trebate zanemariti svoje prijatelje.

Dajte jedno drugome prostora

Jedan od prednosti odvojenog života jest ta što nakon svađe možete otići u svoj stan i smiriti se prije nego li kažete nešto što ćete požaliti. No u zajedničkom stanu to nije moguće. U slučaju svađe dajte jedno drugome prostora i naučite kako biti sami. Povucite se u sobu i pokušajte smiriti. Razmirice je najbolje rješavati "hladne glave" jer biste u afektu mogli izreći i ono što zapravo ne mislite.

Izvor: 24sata.hr