ZA ONE KOJI NE PODNOSE PUTOVANJA Namirnice koje će vas spasiti mučnina u dugim vožnjama

putovanje,vožnja,mučnina,metvica,đumbir

Ako spadate u skupinu ljudi kojima pozli u vožnji, ovi vam savjeti mogu biti od velike koristi.

Mnogi od nas ne podnose baš najbolje putovanja, koje god prijevozno sredstvo odabrali. Mučnina, vrtoglavica i povraćanje samo su neki od problema s kojima se susrećemo kada krenemo na put. Planirate li putovanje, sjetite se nekih od ovih prirodnih trikova koji vam mogu pomoći da to lakše podnesete.

Prije polaska

Prije polaska ne jedite tešku hranu i ne čitajte dok putujete. Putujete li avionom, birajte pri kupnji karata, ako je moguće, mjesta u sredini aviona, a ako se radi o brodu, potrebne su vam kabine koje se nalaze duboko i u sredini broda. Izbjegavajte jake parfeme i osigurajte izvor svježeg zraka.

Đumbir

Ako osjećate mučninu i vrtoglavicu, pokušajte si olakšati đumbirom. Popijte dvije kapsule đumbira s vodom jer ova biljka apsorbira želučanu kiselinu i sprječava osjećaj mučnine. Pomoći će i ako uzmete sok ili čaj od đumbira.

Masline i limun

Masline i limun mogu biti od pomoći. Prije puta pojedite nekoliko maslina. Sadrže tanin i prirodno smanjuju pojačano lučenje sline. Ako masline ne pomažu, uzmite limun.

Narežite ga na ploške i stavite u plastičnu vrećicu. Povremeno grickajte i cuckajte kriške limuna kako biste ublažili simptome mučnine. Osim toga, može pomoći i grickanje suhih krekera.

Moć metvice

Kod mučnina tijekom putovanja mogu pomoći i mentol bomboni.

Pravo vrijeme

Odaberite pravo vrijeme za putovanje. Najprikladnije je noću, a ako morate putovati danju, sjednite na prednje sjedalo i usmjerite pogled ispred sebe. Pokušajte biti mirni. Nekim ljudima je bolje voziti nego sjediti kao putnici.