VIDEO  Nove seksi kraljice Hollywooda

ljepotice
Kao u svim ljudskim aktivnostima, tako i u filmu dolazi do smjena generacija. Jednoj upravo svjedočimo bez obzira jesmo li svijesni toga ili ne. Donedavno smo ih gledali kao klinkice u raznim teen serijama i filmovima, ali najedamput su nam preotele pažnju svojim novostečenim tjelesnim atributima, ali i glumačkim talentom. U kratko vrijeme su se etablirale kao nove zvijezde na holivudskom nebu. Pa dobro, tko su one zapravo?



Scarlett Johansson


Debitirala je glavnom ulogom u filmu 'North' kada joj je bilo 10 godina, nakon čega se pojavila u više filmova kasnih devedesetih. Oči svjetske javnosti Scarlett je okrenula u svom smjeru ulogom u filmu 'Šaptač konjima' (The Horse Whisperer) 1998. godine, za koji je osvojila nagradu YoungStar Award za najbolju mladu glumicu u žanru drame.

Ali koga briga za dosadne nagrade, gledateljima je bitnije da su je čak tri ugledna časopisa, Esquire, FHM i Playboy, proglasili najseksipilnijom ženom svijeta. Scarlett se usto može podičiti i nagradom za najljepše grudi, koja također gledateljima češće zvoni u ušima od, primjerice, nagrade YoungStar.

Pamtimo je po ulogama u filmovima 'Izgubljeni u prijevodu', 'Djevojka s bisernom naušnicom', a postala je i nova muza nizašnog velikana Woodyja Allena s kojim je snimila 'Završni udarac' te uspješnicu 'Vicky Cristina Barcelona' u kojoj je, prema mišljenju mnogih, vratila slavnog redatelja na pravi put stvaranja kultnih remek-djela. Sudeći po promotivnim slikama, njezina izvedba u nadolazećem Iron Manu 2 zasigurno će uroditi novim nagradama u kategorijama najseksi glumice.




Natalie Portman

Kad se ova mlada glumica rođena u Izraelu sa svojih nježnih 13 godina pojavila u Bessonovu 'Leonu', svima je bilo jasno da će biti nova holivudska slatkica. No njezin glumački talent razvijao se brže od njezinih tjelesnih oblina, tako da ga je već u vrlo mladoj dobi imala prilike naglasiti.

Do sada se dokazala u širokom rasponu uloga pokazavši da se ne radi samo o lijepom licu. Svoj seksepil nosi dostojanstveno, ne razmećući se svojim atributima kojima je zasigurno bacila na koljena mnoge muške obožavatelje plešući oko šipke za striptiz u filmu 'Bliski odnosi'.

Iako je pokazala svoju ženstvenost bez previše odjeće, uloga u 'Bliskim odnosima' zaradila joj je i Zlatni globus te prvu nominaciju za Oscara. No čini se da je nominacija tek zamašnjak u brzo uspinjućoj karijeri. Od tada je nastavila u širokom rasponu uloga, od ćelave Evey u 'O za osvetu' do Anne Boleyn, britanske kraljice čije smaknuće je dovelo do reformacije engleske crkve, čini se da ne postoji glumački zadatak koji je za mladu zvijezdu neizvediv.




Keira Knightley


Sjećate li se sluškinje kraljice Amidale iz najnovijeg serijala Ratova zvijezda? Na trenutak se pretvarala da je Natalie Portman, pripremajući se da zavrti glavama kino gledatelja ulogom u superhitu novog tisućljeća 'Piratima s Kariba'.

Čini se da je ova mlada i moderna verzija filmske dive odglumila sve što se moglo, od muškobanjaste tinejdžerke u 'Baš kao Beckham', preko romantizirane verzije femme fatale u spomenutim piratima, do nominacije za Oscara za glavnu glumicu filma 'Ponos i predrasude'.

Na prvi pogled lako bi mogla zavarati zbog svoje mladenačke vanjštine, no Keira je sposobna za značajne glumačke transformacije, čime nas je zadivila i kao povjerljiva otkačenjakinja u 'Pomračenju', ali jednako i kao neodoljiva diplomantica s Cambridgea za vrijeme 2. svjetskog rata u dojmljivoj drami 'Okajanje'.

Unatoč nominacija za najprestižniju filmsku nagradu, ili upravo zahvaljujući njoj, Keirini glumački apetiti čine se daleko od zadovoljenih. Dovoljno tome u prilog govori činjenica da će nas u tekućoj godini počastiti izvedbama u čak četiri filma.




Sienna Miller


U vrlo kratkom vremenu Sienna se nametnula ne samo kao talentirana glumica, nego i kao intrigantna ikona stila. Namjerno izbjegavajući moderna uprizorenja ideala senzualnosti, poput prekratkih mini-suknji i prozirnih mrežastih haljina, Sienna se ustobočila na holivudskom horizontu kao bastion stila i ženstvenog seksipila s izraženom dozom dostojanstva.

'Osoba je seksi kada se osjeća ugodno u svojoj koži', poručuje nam Sienna Miller. Unatoč gracioznosti na crvenim tepisima, zagolicala je maštu mnogih gledatelja zbog trača koji se proširio poput šumskog požara, koji je širio vijest kako navodno za vrijeme snimanja scene seksa u filmu 'Instant zvijezda' nije ni morala glumiti jer je s tadašnjim dečkom Haydenom Christensenom odradila cijelu scenu - za pravo. Sienna očito voli kostimirane izazove, čemu u prilog govore uloge u 'Casanovi' s nesretno preminulim Heathom Ledgerom, 'Zvjezdanoj prašini' te 'Na rubu ljubavi', a u posljednjem super-hitu, 'G. I. Joe: Kobrin uzlet', počastila nas je čvrstom figurom u pripijenom kožnom kostimu pokazavši svima da i ona ima konja u utrci za brojne 'najseksi' nagrade.




Jessica Biel


Prema riječima uredništva časopisa Esquier, Jessicu je isklesao sam Michelangelo, a kao rezultat tog umjetničkog djela Jessica je proglašena najseksi ženom 2005. godine.

Bez obzira želi li se Jessica proslaviti kao djevojka s duplerice ili kao filmska diva, neće imati problema jer ima karizmu i seksipil za ostvarenje obje krajnosti. Počela je karijeru s ulogom kćerke svećenika u televizijskoj seriji 'Sedmo nebo', no nastavila je potezom punokrvne celebrity u usponu - skinula se za časopis Gear.

Kontroverza se potpirila, obzirom da Jessica tada nije navršila 18 godina, no otvorila su joj se vrata za ozbiljnije uloge u filmovima kao što su 'Zemlja junaka' sa Samuelom L. Jacksonom i 'Next' s Nicholasom Cageom.






Megan Fox


Ah, Megan Fox! Divlja je, neobuzdana i seksi do bola. Kad se po prvi puta pojavila u kadru 'Transformera' mnogim muškim (a i ženskim) gledateljima promijenila je top listu omiljenih glumica / filmskih seks simbola / najdražih filmskih scena ili koje god već gledatelji top liste pamte.

Nakon što je zaintrigirala muška srca izvijajući se uz Chevrolet Camaro u 'Transformerima', odlučila je ostaviti gledateljima malo toga mašti na volju te se skinula za časopise FHM i Maxim. Ne iznenađuje podatak da je prije glumačke karijere prikupila mnoštvo manekenskih nagrada, a svoju ljepotu ukrašava na sebi svojstven način - tetovažama. Za sada ih ima već šest, uključujući i portret Marilyn Monroe.

Zbog svoje sumanute energije i divlje seksualnosti moglo bi se odvažno pretpostaviti da će upravo Megan biti nasljednica prijestolja na kojem sjedi trenutna kraljica Hollywooda, Angelina Jolie.


tportal