VIDEO  Animacija u pijesku koja je osvojila Ukrajinu

animacija ples

Ksenija Simonova je ukrajinska umjetnica koja je nedavno pobijedila u natjecateljskom TV showu 'Ukraine's Got Talent'. Reći da je pobjeda došla zasluženo bilo bi gotovo pogrdno jer ono što Ksenija radi, uz svo dužno poštovanje prema drugim izvođačima, zaslužuje mnogo više od pobjede u jednom takvom kvizu.

Koristeći se jednostavnim, ali vrlo efektivnim metodama, dramatičnom glazbom, velikom svjetlosnom kutijom, vještinom 'crtanja u pijesku' i naravno maštom, ova mlada umjetnica u osam minuta prikazala je dramu koja se odigravala u njezinoj rodnoj zemlji između 1941. i 1945. godine.

Pljesak, ali i suze i osmjesi koje je izmamila na lica tada prisutne publike te više od 9 milijuna 'hitova' na YouTube snimci, govore više nego dovoljno o njezinom umjetničkom talentu i kreativnosti, te odličnom konceptu za njihovo predstavljanje.

Ksenija je rođena 1985. godine, a animacijama u pijesku počela se baviti prije nepunih godinu dana i to ne iz gušta nego iz puke potrebe.

Njen posao bio je jedan od mnogih koji je stradao u destabilizaciji ukrajinske ekonomije, ali srećom otkrila je svoj skriveni talent koji joj je, uz priznanje i slavu, donio 125 tisuća dolara nagrade s kojima će se izvući iz ekonomskih problema i krenuti u nove, nadamo se umjetničke, pobjede.