Važnost razgovora u vezi

Takve negativne emocije samo će se skupljati i jednog dana pretvoriti u veliki “tsunami”. Naravno, ne predlažemo da odmah spakirate torbe i krenete niz ulicu već smatramo da je rješenje u razgovoru.

Međutim, zašto se toliko puno ljudi boji razgovorati? Razgovor je, na kraju krajeva, samo praksa pretvaranja svojih osjećaja u riječi i njihovog prenošenja drugoj osobi. U stvarnosti, ljude nije strah razgovora, već toga kako će druga strana reagirati i što će reći. Postoji stalan strah koji se nalazi ispod površine; strah od promjene, strah od nepoznatog.

Ironija je u tome što, ako ne prevladate taj strah i ne počnete razgovarati, trenutno skriveni tsunami će vas vjerojatno iznenaditi i napraviti daleko veću štetu nego što bit to razgovor napravio. „Bolje spriječiti nego liječiti“ proročka je izjava.

Jedna važna stvar u životu je naučiti tumačiti svoje instinkte i reagirati prema njima. Koliko puta ste se našli u situaciji da razmišljate o nečemu, govoreći si da bi se moglo dogoditi ali na kraju ništa ne napravite, samo kako bi shvatili da se neizbježno na kraju ipak ostvari. Koliko ste se puta uvjeravali da je sve savršeno, dok se u isto vrijeme osjećate ni sretno ni sigurno?

Svi imamo tendenciju to raditi, a sve to zbog straha; bojati se neželjenog ishoda ne spriječava da se on dogodi. Međutim, ne radeći ništa na tom pitanju povećava šansu da se neželjeni događaj zaista i dogodi. To je dosta ironično, zar ne?

Upravo je zbog toga razgovor jako važan u bilo kakvoj vezi, bilo sa partnerom, kolegom ili šefom. Puštajući da se stvari odvijaju kako se odvijaju samo produžuje vašu zabrinutost i strah te povećava šanse da se neželjeno ipak dogodi.

Naučiti slušati svoje unutarnje misli, obratiti pažnju na instinkte i pronaći svoj unutarnji glas je vrlo važan faktor u stvaranju dobre veze. Dobre veze se ne događaju same od sebe; naučite ih njegovati slušajući svoje srce i djeleći svoje osjećaje u pravom trenutku.
(DobreVijesti.info/Ifeelgoodportal.com)