FOTO  Uživali smo u tradicionalnim jelima ovog šarmantnog obiteljskog restorana

restoran, tradicija, selo, Rakitno, Hercegovina, uživam

Uvijek ćete znati kada se nalazite u obiteljskom restoranu jer se na takvim mjestima osjeti ljubav, toplina i obiteljska povezanost koja se prenosi kroz ambijent i naravno hranu.
Sasvim slučajno otkrili smo obiteljski restoran, zanimljivog naziva Mika. Restoran se nalazi u idiličnom hercegovačkom selu Rakitnu, nadomak Posušja. Točnu lokaciju pogledajte ovdje.


Na ulazu u restoran dočekao nas je vlasnik kojeg smo najprije pitali što znači naziv restorana i saznali smo da svi iz Rakitna i okolice vlasnika Mirka, znaju isključivo po nadimku Mika. Volimo te poslovne priče, potpuno povezane s vlasnicima.

Iz razgovora saznajemo da iza svih specijaliteta stoje Mirko i njegova supruga Danica. 
Odmah na početku osvojila nas je topla, domaćinska atmosfera.
Iz ponude restorana moramo izdvojiti puru i lučnicu, jelo koje su pripremale hercegovačke bake, a ne voli ga samo onaj tko ga nije probao

restoran, tradicija, selo, Rakitno, Hercegovina, uživam

Vlasnici su preporučili i tradicionalnu tepsiju s krumpirom i mesom ispod sača kao specijalitet kuće, ali i pizzu iz krušne peći. Oduševio nas je podatak da je meso iz restorana isključivo domaće s lokalnih farmi.

Ono što restoran čini posebnim je i vrt u kojem se svaki stol nalazi ispod posebne sjenice zanimljivog oblika. Sigurni smo da ćete uživati u planinskom zraku i u ovom jedinstvenom ambijentu.

restoran, tradicija, selo, Rakitno, Hercegovina, uživam

Postoji toliko čarobno lijepih hercegovačkih sela koja čekaju da budu otkrivena. Mi smo sretni što smo otkrili Rakitno i restoran Mika.

Više informacija pogledajte na njihovim Facebook i Instagram stranicama.
Mislimo da smo vam dali zanimljivu ideju za vikend bijeg od gradske buke uz povratak iskonskim jelima naših baka. Uživajte! :)