Pripremite kući 5 najpopularnijih koktela ikad uz ove savjete

Pripremite kući 5 najpopularnijih koktela ikad uz ove savjete
Unsplash

Morate priznati da je malo tako dobrih osjećaja kao uživanje u omiljenom koktelu ljeti...

Isto tako, nema razloga da ne naučite kući pripremati koktele poput koktel majstora i tako se zabavite uz omiljeno društvo.

Nama to zvuči kao siguran recept za nezaboravnu ljetnu večer. U nastavku donosimo načine pripreme 5 najpopularnijih koktela svih vremena.

Mojito


Kažu da je bio najdraži Ernestu Hemingwayu koji je bio čest gost lokala na Kubi gdje je koktel izmišljen. Mojito je nastao 1946. u La Bodeguita del Medio u Havani, gdje je slavni pisac pio. Ovaj osvježavajući koktel je kombinacija ruma i limete koja osvježava i mnogima je čak i najdraži koktel. Za pripremu vam je potrebno 6 svježih listova mente, 60 ml soka od limete, 20 ml običnog sirupa, 60 ml laganog ruma i limunov prašak. Sve sastojke stavite u shaker i dobro pomiješajte s tučenim ledom. Dekorirajte s limetinom korom i listićima mente.

Cosmopolitan


Osnovni sastojak ovog koktela je vodka, pa bi bilo poželjno da bude što bolje kvalitete. To je danas jedan od najpopularnijih koktela, a tome je zasigurno doprinijela i serija Sex i grad. Za pripremu vam je potrebno 30 ml vodke, 15 ml soka od brusnice, 15 ml triple sec likera i 15 ml soka od limuna ili limete. Sve sastojke dobro promiješajte te poslužite bez leda u velikim martini čašama. Dodatno čašu možete ukrasiti limunom ili limetom.

  1. Pina Colada

  2. Ovaj koktel je savršen kao osvježenje u vrućim ljetnim večerima, a posebno će se svidjeti ljubiteljima kokosa.
  3. Za pripremu je potrebno sve sastojke - 50 ml bijelog ruma, 100 ml soka od ananasa te 25ml šlaga od kokosa staviti u električni mikser i miksati s 2 šalice drobljenog leda na najvećoj brzini, potom iscijediti u čaše i servirati sa slamkom.

Za dekoraciju se mogu koristiti kriške ananasa.

Tequila Sunrise

Ovaj se koktel priprema direktno u čaši od 2 dl i to tako da prvo stavite kocke leda, a zatim dodate sok od naranče. Najbolje je koristiti sok od 100 posto naranče jer nije previše sladak. Nakon toga dodajte 0.4 dl tekile i Grenadine sirupa; tradicionalnog crvenog sirupa koji se koristi kao dodatak mnogim koktelima. Ako sve napravite kako treba, na površini će ostati žuta linija od narančina soka. I za kraj, koktel se promiješa dugačkom žličicom i spreman je za uživanje.

Sex On The Beach

Ovaj koktel spada u jako popularne ljetne koktele, a spravlja se od vodke, likera od breskve, soka od naranče te soka od borovnice. Za pripremu je potrebno u šejkeru s ledom pomiješati 45 ml vodke, 15 ml likera od breskve, 60 ml soka od naranče, 60 ml soka od borovnice te potom poslužiti u visokim čašama. Za dekoraciju možete iskoristiti krišku od naranče.