Pripremite kući 5 najpopularnijih koktela ikad uz ove savjete

kokteli, ljeto, Pina Colada, priprema, Cosmopolitan
Unsplash

Morate priznati da je malo tako dobrih osjećaja kao uživanje u omiljenom koktelu ljeti...

Isto tako, nema razloga da ne naučite kući pripremati koktele poput koktel majstora i tako se zabavite uz omiljeno društvo.

Nama to zvuči kao siguran recept za nezaboravnu ljetnu večer. U nastavku donosimo načine pripreme 5 najpopularnijih koktela svih vremena.

Mojito


Kažu da je bio najdraži Ernestu Hemingwayu koji je bio čest gost lokala na Kubi gdje je koktel izmišljen. Mojito je nastao 1946. u La Bodeguita del Medio u Havani, gdje je slavni pisac pio. Ovaj osvježavajući koktel je kombinacija ruma i limete koja osvježava i mnogima je čak i najdraži koktel. Za pripremu vam je potrebno 6 svježih listova mente, 60 ml soka od limete, 20 ml običnog sirupa, 60 ml laganog ruma i limunov prašak. Sve sastojke stavite u shaker i dobro pomiješajte s tučenim ledom. Dekorirajte s limetinom korom i listićima mente.

kokteli, ljeto, Pina Colada, priprema, Cosmopolitan

Cosmopolitan


Osnovni sastojak ovog koktela je vodka, pa bi bilo poželjno da bude što bolje kvalitete. To je danas jedan od najpopularnijih koktela, a tome je zasigurno doprinijela i serija Sex i grad. Za pripremu vam je potrebno 30 ml vodke, 15 ml soka od brusnice, 15 ml triple sec likera i 15 ml soka od limuna ili limete. Sve sastojke dobro promiješajte te poslužite bez leda u velikim martini čašama. Dodatno čašu možete ukrasiti limunom ili limetom.

kokteli, ljeto, Pina Colada, priprema, Cosmopolitan

  1. Pina Colada

  2. Ovaj koktel je savršen kao osvježenje u vrućim ljetnim večerima, a posebno će se svidjeti ljubiteljima kokosa.
  3. Za pripremu je potrebno sve sastojke - 50 ml bijelog ruma, 100 ml soka od ananasa te 25ml šlaga od kokosa staviti u električni mikser i miksati s 2 šalice drobljenog leda na najvećoj brzini, potom iscijediti u čaše i servirati sa slamkom.

Za dekoraciju se mogu koristiti kriške ananasa.

kokteli, ljeto, Pina Colada, priprema, Cosmopolitan

Tequila Sunrise

Ovaj se koktel priprema direktno u čaši od 2 dl i to tako da prvo stavite kocke leda, a zatim dodate sok od naranče. Najbolje je koristiti sok od 100 posto naranče jer nije previše sladak. Nakon toga dodajte 0.4 dl tekile i Grenadine sirupa; tradicionalnog crvenog sirupa koji se koristi kao dodatak mnogim koktelima. Ako sve napravite kako treba, na površini će ostati žuta linija od narančina soka. I za kraj, koktel se promiješa dugačkom žličicom i spreman je za uživanje.

kokteli, ljeto, Pina Colada, priprema, Cosmopolitan

Sex On The Beach

Ovaj koktel spada u jako popularne ljetne koktele, a spravlja se od vodke, likera od breskve, soka od naranče te soka od borovnice. Za pripremu je potrebno u šejkeru s ledom pomiješati 45 ml vodke, 15 ml likera od breskve, 60 ml soka od naranče, 60 ml soka od borovnice te potom poslužiti u visokim čašama. Za dekoraciju možete iskoristiti krišku od naranče.

kokteli, ljeto, Pina Colada, priprema, Cosmopolitan