ORLOVAČKO JEZERO Jedan od najljepših prizora BiH

Zelengora, priroda, Orlovačko jezero, destinacija, sutjeska
BHMAP.BA

Pandemija nas je polako, ali sigurno potaknula na istraživanje ljepota vlastite zemlje.

To je možda i jedna od rijetkih pozitivnih strana... Tako smo sasvim slučajno otkrili i Orlovačko jezero čiji su nas prizori doslovno ostavili bez daha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Put do jezera je čaroban gotovo kao i samo jezero. Na putu ćete se susresti s netaknutom prirodom koja će vas svakim korakom podsjećati koliko nam zapravo svima nedostaje više kontakta s njom.

Taj put prate i šumske jagode kakve sigurno godinama niste probali...

Inače, Orlovačko jezero je dio Nacionalnog parka Sutjeska koji je već sam po sebi čaroban. O njemu smo već prethodno i pisali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smješteno je na 1438 metara nadmorske visine. Dužina jezera iznosi i do 350 m, dok je jezero široko negdje oko 100 m. Najdublja točka jezera se u prosjeku nalazi na oko 5, 5 metara dubine.

Orlovačko jezero kao i planina Zelengora predstavljaju jednu od najljepših turističkih destinacija ovog područja.

Ljubitelji planinarenja, netaknute i prelijepe prirode, tišine i mira svakako trebaju posjetiti ovu planinsku ljepoticu i njena jezera. Guste šume, čist zrak, planinarske i pješačke ture na planinu Zelengoru i njene vrhove, koje su organizirane i provode se u pratnji vodiča, samo su neke od stvari koje privlače turiste u ovaj kraj.

Inače, jezero je idealno i za sve zaljubljenike u kampiranje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sudjelujući u ovim turama možete doći do planinskih vrhova ili pak prelijepih panorama koje ostavljaju bez daha svakoga tko ih posjeti.

Sadržaj se učitava...