Kada ste posljednji put učinili nešto prvi put? Imamo ideje za nezaboravno ljeto!

ljeto, uživanje, aktivnosti, zabava, jezero

Kada ste posljednji put učinili nešto prvi put?

Tako često uzimamo vrijeme zdravo za gotovo, a ono nam nepovratno curi i ne daje priliku za reprizu.

Prije nego se i snađete, ljeto će završiti...

Sjajni ljetni mjeseci savršeno su vrijeme da uradite nešto zanimljivo ili se okušate u nečemu novom, čak i ako to znači napuštanje zone udobnosti i stvaranje nevjerovatnih uspomena.

Tijekom ljeta više vas ne iscrpljuje stres svakodnevnih školskih obaveza ili novih poslovnih projekata. Iskoristite to! 

U nastavku donosimo ideje za najbolje ljeto do sada.

1. Krenite na spontano putovanje bez odredišta na umu

Upalite svoj automobil i isključite GPS, pokupite prijatelje, pojačajte glazbu i krenite na otvorenu cestu. Možda ćete pronaći neobičan mali planinski grad koji poslužuje najbolju pitu koju ste ikad probali, ili ćete možda naletjeti na vodopad za koji nikada niste ni čuli.

2. Spavajte pod zvijezdama

Gledajte vremensku prognozu i odaberite noć s vedrim nebom i mladim mjesecom, a zatim spavajte pod zvijezdama. To može biti negdje u prirodi, ili u vašem dvorištu, nebitno je sve dok iznad glave imate mnoštvo zvijezda.

Sadržaj se učitava...

3. Promatrajte zalazak sunca s nekog planinskog vrha

Krenite sa dragim ljudima na obližnji vrh neke planine ili brda kako biste gledali zalazak sunca. Ne zaboravite spakovati svoj omiljeni napitak.

4. Isprobajte nešto što nikada prije niste radili

Bilo da se odlučite za nešto ekstremno, poput padobranstva, ili poput dodavanja novog hobija, poput vrtlarenja, pomjerite svoje granice.

5. Kupajte se u jezeru

Pokraj bazena i mora, često zaboravljamo jezera kojima je naša država bogata. Ima nešto posebno u savršeno čistom i bistrom jezeru, vjerujte nam na riječ!

Sadržaj se učitava...

6. Prisustvujte koncertu na otvorenom

Obvezno posjetite neki od koncerata na otvorenom u vašoj blizini i pjevajte iz sveg glasa. Uživanje zagarantirano!

7. Napravite roštilj u dvorištu ili na balkonu

Možete pozvati prijatelje ili čak susjede kako biste ih bolje upoznali. Napravite zanimljive umake i stavite razno povrće na roštilj (zdravije je od mesa), i poslužite uz pripremljeni napitak. Tko zna, možda tako počnu i nova prijateljstva! :)

8. Organizirajte movie night na otvorenom

Ležaljke, jastuci, grickalice i piće, dobar odabir filmova i zvijezde je sve što vam treba za savršenu noć filma u vašem dvorištu. Prepustite se nekim novim ostvarenjima, ili starim klasicima.

Sadržaj se učitava...

9. Istražite grad biciklom

Sigurno postoje dijelovi u vašem gradu u kojima još niste bili i za koje još niste znali. Bicikl je svakako najbolje i najzdravije (a i najjeftinije) sredstvo za obilazak svih skrivenih kutaka vašeg grada. Iznenadit ćete se koliko vam je kutaka nepoznato.

Sadržaj se učitava...