Uhićen Fra Šime, svećenik koji je pobjegao s ljepoticom i crkvenim novcem

Naime, kako je javio  Index, policija je postupala u suradnji sa Uskokom, koji će detaljno istražiti slučaj, koji bi vjerojatno ostao prekriven velom tajne da se o svemu nisu raspisali mediji.

Fra Šimu vode na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, i to zbog kvalificirane zloporabe položaja i ovlasti s velikom štetom, odnosno, gotovo 10 milijuna kuna, koje je, kako tvrdi Nadbiskupija splitsko-makarska neovlašteno podignuo s računa župe u Baškoj Vodi nakon neovlaštene prodaje zemljišta od 40.000 m2 u Baškom Polju.

Policija je za fra Šimom tragala već nekoliko dana. Locirali su ga na području Grada Zagreba po signalu mobitela. S obzirom da će za istragu biti zaduženo tužiteljstvo u Splitu, fra Šime je odmah prebačen put juga.

U Nadbiskupiji bez novih detalja

Novinari su pokušali i večeras čuti što ima reći Nadbiskupija, s obzirom da se pojavila nepotvrđena informacija da su i oni podnijeli kaznenu prijavu protiv odbjeglog fratra. Generalni vikar don Ivan Čubelić nije imao ništa novo za dodati u odnosu na jučerašnje priopćenje. "Dalje od toga ne bih išao", kazao je don Čubelić.

Jučer su Nadbiskupija i Franjevački provincijal Presvetog Otkupitelja u Splitu izvijestili kako je protiv fra Šime poveden postupak isključenja iz franjevačkog reda. Izvijestili su i kako je Provincijal podnio tužbu da se ugovor kojim je u travnju tvrtki Sunčani Bast prodan teren za gotovo 10 milijuna stavi izvan snage. O kaznenoj prijavi protiv fra Šime nisu htjeli ni slova.