Tri šalice zelenog čaja tjedno produžuju vaš život za godinu dana!

zeleni čaj, zdravlje

Pijenje zelenog čaja samo tri puta tjedno može produžiti vaš život i smanjiti rizik od srčanih bolesti i udara. Antioksidansi u ovom napitku štite vaše srce i općenito vas čine zdravijima.

Znanstvenici su proveli istraživanje na 100 000 ljudi u Kini i otkrili da su oni koji su redovito pili ovaj zeleni napitak produžili svoj život za 1 godinu i 2 mjeseca.

Također su otkrili da su srčane bolesti dobili za godinu i četiri mjeseca kasnije od onih koji ga nisu uopće pili ili nisu uopće ni oboljeli.

Jedini čaj koji ima ovakav efekt na zdravlje čovjeka je zeleni, crni već nema ovakav učinak. Naravno, samo ispijanje zelenog čaja bez nekih velikih promjena u životu neće napraviti ništa.

Redovito pijenje čaja znači piti ga tri puta tjedno. Istraživanje je pokazalo da oni koji su to radili nikada nisu imali rak niti srčani udar.

Zaključeno je i da su ljubitelji čaja smanjili rizik od drugih bolesti za 39 posto, a od smrti za 56 posto. Zeleni čaj sadrži polifenole, oko 500 kemikalija koje pak sadrže antioksidanse.

Uglavnom ih nalazimo u voću i povrću, a njihova uloga je sprječavanje uništavanja stanica ili potpuno obnavljanje, kontroliranje razine šećera u krvi i sporo debljanje.

Također, sprječavaju srčane bolesti, visok tlak i kolesterol. Ova vrsta čaja nije fermentirana kao crni čaj kojem se tim postupkom smanjuju efekti. Stručnjakinja za prehranu, Jodie Relf kaže: "U Kini se zeleni čaj često pije u obliku listića, a ne u obliku vrećica čaja kao u zapadnjačkim kulturama, a taj način može promijeniti svojstva čaja za poboljšanje zdravlja.

Tamo pijenje čaja nije samo u tome da ugasite žeđ ili ostanete hidrirani - čin pijenja čaja uključuje izdvajanje vremena za kuhanje i pijenje, pronalazak mira i spokoja u danu.

Ovo vrijeme smirivanja, zajedno sa svojstvima čaja koje promiče zdravlje, može biti ono što poboljšava zdravlje smanjujući razinu stresa."

Najbolje bi bilo piti čaj bez dodatka mlijeka koje možda daje dobar okus, ali smanjuje učinak. Također, rezultati su bili jači kod muškaraca.