Treneri slavnih savjetuju kako blagdane proći bez viška kilograma

treneri slavnih, žene, muškarci, muškarac žena

Blagdanski je stol prepun izazova, no uz praktične se savjete svaki izazov može nadići. Treneri i nutricionisti slavnih pripremili su nekoliko najpraktičnijih.

Preskočite koktele

- Blagdani nisu opravdan razlog da odvojimo mozak od tijela. Uživajte u hrani, no jedite i pijte s razumom - misao je vodilja Davida Kirscha, nutricionista i trenera slavnih pod čijim su se budnim okom klesala tijela Heidi Klum i Anne Hathaway. Kircsh tako, među ostalim, savjetuje izbjegavanje slatkih koktela u širokom luku te eventualno konzumiranje crnog vina, naravno, uz obilno ispijanje vode.

Koktel: 163 kalorije po piću
Crveno vino 114 kalorija po čaši
Ušteda: 49 kalorije

Grickajte bademe

- Prekrasno aranžirani pladnjevi s hranom na blagdanskim domjencima već samim izgledom potiču nesvjesno prejedanje. Rješenje je zavarati se te okupirati ruke čašom vode ili crnog vina kako ne bismo posezali za privlačnim delicijama. Najprije morate naći mjesto na koje ćete odložiti čašu kako biste uzeli nešto s pladnja s grickalicama. Dok ga tražite, dobit ćete na vremenu da razmislite o tome što bi bilo najbolje za grickanje, a možda i posve odustanete od zalogaja - savjetuje Jackie Keller, trenerica koja je radila s Reese Witherspoon, Angelinom Jolie i Charlize Theron.

Sir i krekeri (8 komada): 305 kalorija
Bademi (22 komada): 164 kalorije
Ušteda: 141 kalorija

Odaberite bijelo meso

- Nemojte trpati hranu na tanjur. Postoji bezbroj načina da izbjegnete debljanje, ali i da dalje uživate u hrani. Na primjer, umjesto crvenog mesa, odaberite bijelo koje je manje masno - kaže Mike Alexander, trener koji je radio sa Jessicom i Ashlee Simpson.

Tamno meso: 384 kalorije na otprilike 200 grama

Bijelo meso: 322 kalorije na 200 grama

Ušteda: 62 kalorije

 Sljez zamijenite citrusima

- Možete si pomoći povećanjem nutrijenata raznolikim sezonskim namirnicama. Na primjer slatkom krumpiru dodajte svježi grejp. Time ćete obrok obogatiti okusima, što će utažiti želju za nezdravim slasticama. -savjetuje Carrie Latt Wiatt nutricionistica slavnih na čijoj su se listi klijenata našli i Matt Damon i Salma Hayek.

Sljez: četiri komada sljeza sadrže 92 kalorije
Grejp: četvrtina grejpa ima 20 kalorija
Ušteda: 72 kalorije

Izbacite bijeli kruh

- Što manje kruha, to manji unos kalorija. Znate li da u večeri slijedi i nadjev, jednostavno preskočite predjela s kruhom i pričekajte svoj trenutak. Ako pak sami kuhate, zamijenite bijeli kruh punozrnatim. Time ćete dobiti više vlakana i manje šećera - objašnjava trenerica Jeannette Jenkins.

Kruh i nadjev: 527 kalorija sadrže dve kriške kruha i pola šalice nadjeva
Nadjev: 176 kalorija pola šalice najdeva
Ušteda: 351 kalorija

vecernji.hr