Traži se najjači Dalmatinac, a prijavili se i Bosanci i Slovenci?!

body building, tegovi, teretana

... bit će prožet bogatim programom: demonstracijskim treningom Petra Klančira, aktualnog svjetskog juniorskog prvaka u body-buildingu, zatim seminarima i predavanjima o buildingu i sportskoj prehrani. Ujedno će se, naime, održati i sajam sportske prehrane, te stavke tako važne u životu svakog "snagatora".

Nije šala; onaj tko mišicama izbori epitet najjačeg Dalmatinca na natjecanju koje je, premda ima tek drugo izdanje, već poprimilo patinu tradicije na tragu etnonaslijeđa čitanog na moderan način, zapravo predstavlja najsnažnijeg čovjeka u Hrvatskoj, pa i šire

Ističu to organizatori, imajući jamačno na umu da je riječ o rijetkom tipu smotre kod nas; jer, dok ženski izbori za miss imaju bezbroj "varijacija na temu", demonstracija muške snage i ljepote naših junaka uglavnom ostaje na usmenoj predaji i u hermetičnu okruženju teretana. Čak bi se moglo reći da je izbor "Najjači Dalmatinac" doprinos rodnoj ravnopravnosti! Momci, mišice na sunce!

Podsjetimo, lani je pobijedio 24-godišnji Milan Dotlić, koji je u tri discipline uspio podignuti čak 800 kilograma opterećenja. Ove godine konkurencija će biti veća, budući da su se prijavili i natjecatelji iz Slovenije i BiH, te iz Hrvatske, pa natjecanje ima međunarodni karakter. Bilo bi baš simpatično, ako smijemo primijetiti, da recimo Slovenac osvoji barem drugo mjesto na izboru za najjačeg Dalmatinca!

Više ćemo, dakako, znati u subotu. A dok natjecatelji već "ulje bicepse" i u dlanove utrljavaju talk, napomenimo da organizaciju atraktivna događaja potpisuju Damir Laštre iz fitness-centra Joker i doajen Boško Čavka iz kluba dizanja utega Split Tromont.

Izvor: slobodnadalmacija.hr