Stručnjaci otkrivaju je li normalno spavati s plišanim igračkama u odrasloj dobi

spavanje san, igračke
...ali neki su toliko vezani za svoje igračke iz djetinjstva, da vjerojatno to zaista i misle. Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Amsterdamu pokazalo je da čak dodir plišane igračke ima puno dobrih utjecaja na zdravlje, ali i smanjuje tjeskobu.

Naši voljeni plišanci koje smo grlili u teškim trenucima tada su nam se činili čarobnima jer bi sve tjeskobe odjednom nestale, a danas je to znanost - potvrdila!

Bebama i maloj djeci ovakve igračke predstavljaju "tranzicijske objekte" pomoću kojih smanjuju stres od odvajanja jer ih umiruju. Pa koliko dugo je zapravo normalno spavati s plišanim igračkama kod odraslih? Treba li se zabrinjavati ili ne?

Stručnjaci kažu da postoji tisuću razloga zbog kojih odrasli spavaju s igračkama. Primjerice, ako vam nedostaje pažnje imat ćete osjećaj kao da spavate s nekim u krevetu. Dok god ova navika ne utječe na posao, ljubavni život i život općenito, sve je u redu. No ako vas to sprječava da dovedete nekoga u svoj dom ili nešto slično, onda biste možda trebali razmisliti o tome da se od svog medvjedića odvojite.

Vecernji.ba