Seks-afera u Banjaluci: Studenti dali rok za istragu

Predsjednik Omladinskog vijeća RS Bojan Grebenar rekao je kako su se studentske organizacije RS danas dogovorile da daju rok od petnaest dana sveučilištu, prosvjetnoj inspekciji, Ministarstvu prosvjete i kulture, policiji, Upravi Ekonomskog fakulteta da istraže ovaj slučaj.

Studentica banjalučkog Ekonomskog fakulteta prijavila je dekanu Novaku Kondiću profesora Zorana Lukića da ju je pokušao nagovoriti na seks kako bi prošla na ispitu iz menadžmenta.

Kondić je za list Press RS priznao da o ovom slučaju nije obavijestio nadležne organe niti je proveo interni disciplinski postupak protiv profesora Lukića, ali je rekao da će to istražiti, iako je "riječ o veoma osjetljivim stvarima s kojima treba biti veoma oprezan"

Omladinsko vijeće RS i Unija studenata RS zajedno sa studentskim parlamentima i studentom ombudsmanom zahtijevaju da se u ovaj slučaj uključi i etički komitet koji postoji na Sveučilištu kako bismo izašli na čistac s ovim pitanjem, rekao je Grebenar u izjavi za Srnu.

Dodao je kako će se, ukoliko se do 21. rujna ništa ne riješi po ovom pitanju, Unija studenata RS i Omladinsko vijeće RS okupiti i, ako treba, zajednički predati kaznenu prijavu.

Predsjednik Unije studenata Gordan Balaban istaknuo je kako ukoliko se to zaista nije dogodilo, onda netko mora odgovarati za klevetu, a ukoliko se ispostavi da jeste, onda se očekuju ekspresne mjere zabrane rada takvim profesorima i stavljanja do znanja da to više ne smiju raditi.

Studentica ombudsman, Maja Prosan, rekla je da će sve uraditi da ovaj slučaj bude riješen i da se vidi ko je u pravu kako bi krivci mogli biti oštro kažnjeni.