Sedam muškaraca koje treba izbjegavati svaka žena

Dovoljno dugo da znam da muškarac koji u subotu navečer pod utjecajem mješavine ribara i kole, zvano bambus, progovara jedva dvije rečenice, i u ponedjeljak, na službenom spoju, jedva da će izreći i tu treću. Dovoljno izlazim dugo da znam da sve ono što mi se nije svidjelo na osobi prvi put, da mi se neće svidjeti ni drugi, ni treći, ni četvrti. Svi dečki s kojima sam izlazila, kada se vratim unutrag, bili su pametni, duhoviti, zgodni (prema mom kriteriju), sa jednim velikim ALI koji nije bio možda odraz njihovog „defekta" nego krivog ponašanja prema meni. Neki nisu htjeli biti sa mnom (što je i normalno, nismo svi savšeni), neki nisu odgovarali mojim kriterijima, a nekima (kladim se da je bilo i takvih) nisam dala šansu za daljnjim upoznavanjem. No, danas sam odlučila pisati isključivo o dečkima s kojima sam izašla i nakon par sati provedenih s njima, zaključila da ću takve dečke izbjegavati u širokom luku. No, krenimo redom:

1. Gospodin Cvilidreta

Prije nekoliko godina izašla sam s dečkom koji je nakon prvog izlaska ostavio dojam dobre, osjećajne i velikodušne osobe. No, problem je što je na spomen bivše (sam je inzistirao na tom razgovoru), već na prvom spoju spustio glavu i skoro zaplakao. Smatrajući da je takva „trenutna" situacija, rješiv problem, i imajući u glavi onu izreku"Ljubav liječi sve rane, a ne vrijeme", odlučila sam gospodinu dati šansu glumeći dežurnog psihijatra. No, kako je vrijeme prolazilo shvatila sam da dotični ne doživljava sentimentalno samo zadnju ljubavnu vezu, već gotovo sve veze koje je imao tijekom života, pa je skoro počeo plakati na spomen Ive, prve ljubavi iz vrtiće. E pa, dame moje, takav tip muškarca se nikad neće promijeniti. I dok vi budete glumile muškarca u vezi, popravljali sve u stanu, plaćali režije, on će s računima od režija brisati suze, prisjećajući se Nade (o kojoj vi nikad niste čuli). A kada ga vi budete ostavili (kažem KADA, jer to je neizbježno), s istom melankolijom pričat će i o vama, samo s nekom drugom curom.

2. Gospodin Sveznan

Naizgled markantan i dominantan muškarac, ali kada malo zagrebemo ispod površine, vidjet ćemo pregršt kompleksa, i to i sljedećih razloga. Inače, uživam u društvu koja zahtjeva komunikaciju utemeljena na DIJALOGU. Ono što karakterizira ovakav tip muškarca jest poprilično podugačak monolog tijekom kojeg dolazi do izražaja samo njegovo znanje. Kada gospodin dotični završi svoje predavanje, vi, ukoliko budete još budni, nemate nikakvu želju reći ništa o toj temi, jer je Sveznan ubio kod vas, ne samo želju za daljnjom komunikacijom, već i želju za životom.

3. Gospodin Edip

Prije par godina izašla sam s dečkom koji tijekom dva mukotrpna sata nije prestajao hvaliti svoju majku. Prvih deset minuta sam pomislila da je to baš lijepo, no kada ju je nastavljao i dalje bez prestanka spominjati, polako sam u svojoj glavi smišljala izlike kako se izvući iz ovog ne tako ugodnog razgovora.

4. Gospodin Škrtac

Da, da, da, izašla sam i s takvim. Možda zvuči tradicionalno, konzervativno, ali još uvijek smatram da na prvom spoju muškarac mora platiti piće, nikako ne žena. Gospodin Škrtac od kojeg sam saznala da čuva novac skoro pa i u čarapama, platio je prvi put piće, no drugi, treći, četvrti put, nije. Bye byesretan

5. Gospodin Dosadnjaković

Gospodin Dosadnjaković sličan je gospodinu Sveznanu. Samo što, za razliku od gospodina Sveznana, koji ipak kada dođete na red, sluša, gospodin Dosadnjaković ne sluša uopće. Najčešće se drži jedne teme, ko pijan plota. Tako je jedan dečko punih sat vremena pričao o dionicama. Prvih deset minuta sam ga slušala misleći da ću nešto i naučiti o toj temi, ali znanstveno je dokazano da osoba ne može slušati duže od dvadeset minuta, pa je moja koncentracija, što zbog dosadne teme, što zbog jedno te iste intonacije njegovog glasa, polako popustila. Na kraju sam dotičnog morala napustiti uz izliku da mi je pozlilo, što se stvarno i dogodilo.

6. Gospodin Priljepak

Pije nego što se išta ozbiljno dogodi između muškarca i žene, oni moraju nešto napraviti: UPOZNATI SE. Znači, tako nešto zahtjeva učestalo nalaženje, ugodnu komunikaciju, nakon čega slijedi, ne idealiziranje, već podizanje morala, obostranog. Ne razumijem muškarca koji nakon trećeg susreta sa ženom idealizira dotičnu uspoređivajući ju sa božicom. Nikad to nisam voljela, niti bi htjela da me muškarac idealizira nakon par godina veze. S druge strane, na razumijem žene koje uživaju u tome.

7. Gospodin Agresivac

Mislim da se tu nema što dodati. Postoji agresivac kojeg ćete moći prepoznati i onaj kojeg nećete. Ovo su najgora vrsta muškaraca. Pritom ne mislim na one nabildane, već na one koji iza prividne finoće, ljubaznosti i „normalnosti", kriju tu agresivnosti koja dolazi do izražaja tek nakon dužeg vremena.

Eto, nadam se da će ovaj tekst pomoći djevojci koja je zalutala na mom blogu. Naravno, pojam normalnosti je za svakog drugačiji, pa je možda ovo što sam gore navela (osim agresivnosti) nekom sasvim normalno. Voljela bi da i vi (ne mislim samo na djevojke) podijelite iskustva sa ružnog spoja.

izvor: lovetoread.blog