Zipline iznad jednog od najljepših vodopada svijeta je idealna vikend destinacija

vikend, ideje, zemlja, BIH, grad, spomenik
Furaj.ba

Svakog četvrtka razmišljamo koju bismo vam atrakciju BiH preporučili za vikend i to svaki put bude toliko jednostavno jer naša zemlja obiluje prirodnim ljepotama o kojima tako malo znamo.

Ipak, nećemo se žaliti nego ćemo to zajedno ispraviti.

Mnogo prije nego što se povijesni grad Jajce smjestio u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, na njegovu je mjestu bio raskošni vodopad.

Danas je taj vodopad od 17 metara prepoznatljivi simbol grada. Počast mu se odaje prvog vikenda u kolovozu, kada se organizira međunarodno natjecanje u skokovima

 Ispod samog vodopada nalazi se bazen dubine deset metara koji pruža dodatnu sigurnost natjecateljima. Vodopadi privlače turiste iz cijelog svijeta.

vikend, ideje, zemlja, BIH, grad, spomenik

Iako je sami vodopad u srcu grada dovoljno dobar razlog da već ovog vikenda posjetimo Jajce, od prošle godine je postavljen i zipline iznad vodopada.

Zipline iznad vodopada je dužine 250 m što ga čini jedinstvenim u svijetu.

Jajce ima i druge atrakcije koje vrijedi obići, poput Jajačke tvrđave.

Medvjed kula je također jedna od atrakcija. Neki smatraju da ime duguje debelim zidovima, no drugi tvrde da su ondje bili medvjedi kojima su se bacali kažnjenici.

vikend, ideje, zemlja, BIH, grad, spomenik

Osim obilaska kulturnih i povijesnih spomenika, posjetitelji uživaju u šetnjama uz Malo Plivsko jezero ili istražujući planinarske putove.

vikend, ideje, zemlja, BIH, grad, spomenik

Sigurni smo da vas je sve ovo inspiriralo da posjetite još jedno divno mjesto s kojim nas je naša lijepa Bosna i Hercegovina počastila. Uživajte!