Zašto ove godine svi žele na Jahorinu

Jahorina, vikend, skijanje, turizam, destinacija
wonderfulbosnia.com

Ove godine svi žele biti na Jahorini. Obara sve rekorde posjećenosti, a gosti dolaze iz svih zemalja regije, a i šire.
Olimpijski centar Jahorina najpoznatiji je ski centar u BiH, ali i jedan od najpopularnijih na Balkanu. Skijaški tereni, brojni izvori i potoci te gusta šuma prirodne su ljepote ove planine zbog čega i slovi za jednu od ljepših u Europi. Dovoljan je jedan pogled na slike ove olimpijske ljepotice da se poželimo odmah teleportirati na skije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Jahorina je ove godine po svemu sudeći top destinacija zimskog turizma iz više razloga. Pored 46 kilometara staza koje su u funkciji, svi ugostiteljski objekti na planini su otvoreni što je velika prednost, posebno za goste iz susjedne Hrvatske u kojoj objekti već neko vrijeme ne rade. Ipak, poštovanje epidemioloških mjera je imperativ, kažu u rukovodstvu OC Jahorina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oni poručuju sljedeće:
"Prvi smo ski-centar u Europi koji posjeduje uređaj za dezinfekciju kabina gondole. Imamo kontrolne redare, a potrudili smo se da skijaši izbjegavaju kontakte pri kupovini ski-pasa”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Najviše gostiju je iz Srbije, ali ne zaostaje mnogo ni Hrvatska, Slovenija, Crna Gora. Na planini se mogu sresti i gosti iz Njemačke, Austrije. Velika prednost je i to što mogu uraditi test na Covid 19 doslovno na stazi i bez problema se s negativnim testom vratiti doma.

Sretni smo što je turistička destinacija iz naše zemlje i u ovim teškim vremenima uspjela ostvariti najbolju sezonu ikad. Mi sada nastavljamo uživati u slikama s Jahorine i zamišljati se na stazi. Više slike možete pogledati ovdje.