Počele su prijave za prvu malu planinarsku školu za djecu od 7 do 14 godina

planinarska škola, djeca, planinar, polaznici, druženje

Imate dijete uzrasta od 7 do 14 godina? Želite mu pružiti novu perspektivu proširujući svoje vidike? Želite da usvoji praktične vještine kroz iskustveno učenje u prirodi, te nadogradi svoje psihofizičke kapacitete kroz novo iskustvo, izazove, igre i druženje? 

HPD Pločno Posušje organizira prvu Malu planinarsku školu koja će se odvijati od 4. do 9.8.2021. godine, uz vodstvo 1 jednog planinarskog vodiča i 2 iskusna planinara, pri čemu će djeca upoznati neke od lokacija u blizini Blidinjskog jezera, Masne Luke, Vrana i Čvrsnice uz cjelodnevni boravak na čistom zraku. Obroci će se pripremati u planinarskom domu „Masna Luka“ gdje će ujedno polaznici biti i smješteni.

Predviđeni broj polaznika je do 50, što je optimalan broj za kvalitetan rad s djecom s tri vodiča i ujedno smještajni kapacitet doma.

Cijena škole iznosi 170 KM, uz obveznu uplatu akontacije od 100 KM koja se ne vraća. Ostatak uplate se vrši prilikom dolaska djece u planinarski dom. Plan aktivnosti obuhvaća 1 planinarski izlet, izlet markiranja, učenje osnova penjanja, čvorologije, kartografije, branje ljekovitog bilja, obilazak Blidinjskog jezera i crkve u Masnoj Luci i još mnoge dr. Detaljnije o aktivnostima ćemo Vam poslati nakon prijave. U cijenu su uključena 3 obroka dnevno izuzev prvog i zadnjeg dana kad će biti osigurana 2 obroka te noćenje, diplome te dar iznenađenjaZainteresirani se mogu prijaviti putem online obrasca ovdje, najkasnije do srijede 21.7.2021. kada će biti upriličen susret s roditeljima i uvodno predavanje o pravilima ponašanja u prirodi. Završno druženje uz dodjelu diploma s djecom i roditeljima je 9.8.2021.godine u 11 h.

Više informacija možete dobiti na facebook stranici HPD Pločno Posušje ili putem elektronske pošte planinarskaš[email protected], te na broj telefona: 

MARIJA 063/480-119

ANITA 063/315-680

DODATNE INFROMACIJE

Potrebna oprema

Pidžama, ruksak, gojzerice ili tenisice s tvrđom potplatom, lagane hlače ili trenerka, majice dugih i kratkih rukava, stara odjeća potrebna za markiranje, vjetrovka, tanje rukavice, kapa, krema za sunčanje, 1 paket kobasica, 4-5 energetskih čokoladica ili čokolada, neko suho voće. Sve aktivnosti su prilagođene djeci uzrasta 7 -14 godina.

Organizator zadržava pravo prerasporeda akivnosti ovisno od vremenskih prilika.

Odzivom na izlet, roditelji potvrđuju da dijete ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje u njemu, da prihvaća program Male planinarske škole i upute vodiča.