Neki će ovog ljeta dobiti vaučer za ljetovanje u BiH

Lipanj 2021 turisti Stari grad
Hercegovina.info

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo jučer je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu potpisala ugovore s ovlaštenim predstavnicima domaćih platformi "eKupon", "Citydeal flyfly travel" i "Linden" (platforma odmoriubih), koje su zadovoljile propisane uvjete iz Javnog poziva za provedbu programa putem kojeg će građani Federacije prilikom kupovine turističke usluge u FBiH, u vrijednosti od minimalno 250 KM, moći ostvariti pravo na vaučer od 200 KM.

Iz federalnog proračuna za ovu direktnu pomoć građanima, ali i turističkom sektoru, izdvojena su dva milijuna KM.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma su istakli da sada slijedi realizacija s Federalnim ministarstvom financija i finalizacija cijelog posla za pružanje ove vrste usluga kod digitalnih platformi. Sve pripreme će se završiti do 8. kolovoza.

Ministrica Đapo izjavila je da su predstavnici ovih platformi potvrdili da će od 8. kolovoza biti u mogućnosti otvoriti za građane sve raspoložive turističke ponude za odmor u Federaciji BiH.

Narednog tjedna Federalno ministarstvo okoliša i turizma će objaviti detaljno uputstvo o načinu korištenja putem platformi, ali i prodajnih mjesta za građane koji preferiraju kupovinu na prodajnom mjestu.

"Pozivaju se građanke i građani Federacije BiH da koriste vaučere Vlade Federacije BiH dostupne na online platformama. Istovremeno pozivamo sve pružatelje usluga (pravne i fizičke osobe-obrtnike registrirane za usluge smještaja u Federaciji BiH) da ostvare poslovnu suradnju svam navedenim online platformama. Želimo vam ugodan boravak na prelijepim turističkim destinacijama uz korištenje turističkih vaučera", poručili su iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.