NACIONALNI PARK SUTJESKA Mjesto koje morate vidjeti i doživjeti

vikend, Nacionalni park, sutjeska , spomenik, putovanje
Hoću.ba

Kada sam za potrebe rubrike "Putujem" krenula istraživati prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, očekivala sam da ću relativno brzo iskoristiti izvore za pisanje te da ću prijeći na neke druge države.

No, dogodilo se potpuno suprotno. Bosna i Hercegovina je osvojila moje srce i ljubomorno ga čuva ne dopuštajući mi ni da pomislim na neke druge zemlje.

Možda je to i razlog zbog kojeg mi zatvorene granice ne padaju teško. Imam toliko puno ideja za izlete koje ne mogu dočekati.

Svi ste sigurno čuli za Nacionalni park Sutjeska, ali vjerujem da ne možete ni zamisliti što sve nudi. Zato smo mi tu!

Za Sutjesku svi sigurno najčešće vežemo masivni spomenik, ali ovaj Nacionalni park nudi toliko više. No, krenimo od početka.

Nacionalni park Sutjeska je najstariji i najveći Nacionalni park u Bosni i Hercegovini i dom je posljednjoj prašumi u Europi. Štoviše, najviši vrh planine Maglić (2386) također se nalazi unutar nacionalnog parka i u isto vrijeme je i najviši vrh u čitavoj državi. Sutjeska je inače poznata široj javnosti kao mjesto odvijanja bitke na Sutjesci iz 1943. za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Na samom početku istraživanja Sutjeske naišli smo na jedan savršen putopis i poslije čitanja istog shvatili smo da doista nemamo što dodati, barem dok i sami ne posjetimo Sutjesku.

Putopis smo pronašli na blogu RIO priče s putovanja. Ako do sada niste otkrili ovaj fenomenalni blog, krajnje je vrijeme za to.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sve detalje o našem najvećem nacionalnom parku, pročitajte OVDJE.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vlasnik bloga RIO Priče s putovanja je Robert Dacešin iz Banja Luke i prema mom skromnom mišljenju, on je svakako jedan od najboljih promotora ljepota Bosne i Hercegovine.

Svaki njegov post o nekom mjestu u BiH, momentalno je u meni izazvao želju da se odmah spremim i posjetim određeno mjesto. Mislim da bolji kompliment za nekog tko piše putopise nije moguće dati.

Sve zajedno nas je svojim blogom zadužio jer piše o našoj lijepoj državi, ali nas je i istovremeno inspirirao da i samo više otkrivamo ljepote koje se nalaze oko nas.

Znam samo da je Sutjeska sljedeća na mojoj listi želja!