Možete li zamisliti da date otkaz i odete na putovanje života? Ovaj par iz Hrvatske je to učinio!

putujem, priče, avantura, otkaz, putovanje
emedjimurje

Znate onu izreku "Živite svaki dan kao da vam je posljednji"?

Što biste vi učinili u tom slučaju? Sigurna sam da bi se tada mnogo ljudi odlučilo poput ovog neobičnog para iz Hrvatske dati otkaz i otići na putovanje...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No, krenimo od početka... Ovo je priča o Ivani i Saši, mladom paru iz Hrvatske koji je upravo ovih dana krenuo na putovanje života.

Sasvim slučajno u medijima sam naletjela na priču o njima i jednostavno sam je morala podijeliti. Njihova hrabrost, po mnogima i ludost jednostavno je fascinantna.

Oboje su inače veliki zaljubljenici u putovanja i u jednom trenutku su odlučili dati otkaz, prodati sve što imaju i upustiti se u putovanje života.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prvotni plan je bio da putovanje traje 3 godine, ali sada su odlučili da će to ipak biti oko godinu i pol.

Zbog cjelokupne situacije s pandemijom, par je dugo razmišljao je li pravi trenutak za putovanje, ali odlučili su da neće čekati i onda se možda za 20 godina pitati što bi bilo da je bilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nakon mjesec dana u Ekvadoru, kreću sjeverno prema Kolumbiji, potom će u New York i proputovanje SAD-om, pa nazad u južnu Ameriku, vjerojatno do Patagonije.

  • - Sve ostalo je otvoreno, držat ćemo se ideje da pratimo sunce, a ovisit će i o tome koliko će se budžet brzo topiti i koliko ćemo se zbog COVID-a morati prilagođavati. Želja nam je ipak stići i na azijsku stranu svijeta, ističu Ivana i Saša, dodajući da im je plan da na svojem putu ne budu samo turisti, nego da se što je više moguće uklope i upoznaju sa životom tamošnjih stanovnika, rekli su za emedjimurje.
  •  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Ivana i Saša su pokrenuli i blog La Vida Mágica na kojem možete pratiti njihove avanture. Tu su naravno i Facebook stranica te Instagram profil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mi smo samo sigurni u jedno. Bit ćemo im vjerni pratitelj putem društvenim mrežama na ovom nevjerojatnom putovanju.

Tko zna, možda se nekad i ti koji ovo čitaš upustiš u sličnu avanturu... Ljepota života i jeste u činjenici da nikad ne znamo što nas čeka...