IZVOR CETINE Magično mjesto koje morate posjetiti barem jednom u životu

vikend ideje, cetina, atrakcija, Hrvatska, izvor

Za Hrvatsku definitivno možemo reći kako vrvi prekrasnim, fotogeničnim lokacijama da nam je posve jasno zašto turisti posežu i s najudaljenijih krajeva kako bi mogli uživati u njezinim ljepotama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lista takvih mjesta poprilično je dugačka, a ovih dana se ne prestaje pričati o ljepotama izvora Cetine koji je postao pravi hit na društvenoj mreži Instagram!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vrelo rijeke koje se u more ulijeva kod Omiša ovih dana glavna je atrakcija koju ovog ljeta morate posjetiti. Usred krša nalazi se jezero koje nerijetko poprima tirkizan izgled, a posjetitelje pored boje, fascinira i njegova dubina, kao i činjenica da veliki dio samog jezera nije istražen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Popularan način fotografiranja na ovom jezeru je iz ptičje perspektive, a zahvaljujući kojem izvor Cetine poprima izgled tirkiznog oka kako mu se često i tepa. Nadalje, ovaj izvor okružen je ljepotama dinarskog krajolika koji također oduzima dah.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ako ste se mislili osvježiti u ovom izvoru, ipak razmislite dvaput jer temperatura rijetko kada prelazi 10 stupnjeva, stoga je ova aktivnost prepuštena najvećim avanturistima i onim najhrabrijima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kako god, ovoga ljeta napravite kratki izlet nešto dalje od mora jer se ova ljepota prirode mora barem jednom u životu doživjeti!