PROSTITUCIJA NA LAŠVANSKOJ PETLJI Što pitaš koliko je, zna se, 50 maraka je klasika!

Prostitucija
Prostitucija
U temeljitim akcijama policije, prostitucija u ovom dijelu BiH dobrim je dijelom iskorijenjena, ali one najupornije i danas stoje na petlji i čekaju svoje mušterije.

Moramo raditi

Reporteri „Dnevnog avaza" bili su na licu mjesta, gdje smo zatekli tri žene. Naravno, novinari nikada nisu dobrodošli na ovakve terene. Nema tih para i tih uvjeta zbog kojih bi pristale razgovarati s novinarima. Strateški su podijelile teritoriju.

Jedna od njih tri stajala je na izlazu prema Sarajevu, dok su druge dvije bile na proširenju prema Vitezu. Nakon što smo im prišli i nakon prvobitnog „odmjeravanja snaga", predstavljanja cjenovnika usluga, počela je verbalna bitka:

Jedna je na izlazu prema Sarajevu

- Zna se koliko je, što pitaš! Pedeset maraka je klasika, za 20 će ti pop..... ona, ja p.... za 30 maraka. Ako hoćeš, možemo nas dvije zajedno, ali to sve košta duplo. Pa dvije nas je, šta bi ti - kazale su ove dvije prostitutke.

I za prostitutke je mnogo. A na naše pitanje koliko košta ljubazna riječ, shvatile su da nismo kamiondžije niti vruće mušterije, na kakve su vjerovatno navikle, pa je počelo vrijeđanje.

- Šta je, pederu, šta slikaš?! Ja mislila ti hoćeš koke, ti došo' da slikaš. Marš odavde, stoko jedna novinarska - vikale su drugarice.

Uzaludni su bili pokušaji ubjeđivanja i nastojanja da nam prepričaju svoja iskustva, da li ih neko maltretira i da li i za koga rade.

Sočne psovke

Pokušali smo razgovarati i s njihovom prijateljicom koja je stajala na izlazu za Sarajevo.

- Bolje vam je da idete. Ne znam što vam smetamo, mi moramo raditi. Nemojte nas dirati - govorila je treća prostitutka.

U odlasku, počastile su nas i s nekoliko kamenica u automobil te nam sočnim psovkama poželjele dugu i tešku bolest.

Dnevni avaz