Policija privela muškarca koji je mjesecima proganjao Rozgu

Obavijestili su me da su priveli muškarca koji me mjesecima proganjao, kratko nam je rekla Jelena Rozga (34).

Dodala je da o slučaju ne smije govoriti jer istraga još traje. Manijak bi mogao dobiti dvogodišnju zatvorsku kaznu, kolika je kazna za ponašanje koje izaziva tjeskobu ili strah, prenosi 24sata.hr. Nakon što je splitsku pjevačicu proćelavi 50-godišnji muškarac sedam mjeseci pratio, uhodio i dežurao ispred njezine zgrade, Rozga ga je prijavila policiji. Pjevačica je zbog upornog obožavatelja strahovala da će joj nešto napraviti. Najviše se bojala njezina majka koja je mjesecima bila pod velikim stresom zbog Jelene. Prijatelji i menadžer svake su je večeri vozili kući i pratili do stana.

Nisu željeli otići sve dok nisu čuli ključ u bravi. Mamu je Jelena morala nazvati svaku noć prije spavanja. Rozga je za obožavatelja doznala u veljači nakon koncerta u splitskoj Spaladium Areni. - Nepoznati muškarac pozvonio mi je na videoportafon i kazao: ‘Jelena, ja sam'. Naravno, nisam otvorila, ali sam se poslije sva tresla i počela plakati. Od tada je dolazio više puta, i to poslijepodne i navečer. Stalno me slijedio. Zapamtila sam mu auto i registraciju - rekla je Rozga. Dodala je da ga policiji nije odmah prijavila jer je smatrala da nije opasan i da će je prestati pratiti. Cijelo je ljeto putovala i pjevala pa se nadala da će je manijak zaboraviti. No nije odustajao.

 

- Otvori mi vrata, ti si samo moja, volim te - vikao je opsjednuti obožavatelj na Rozgin portafon. I prije 13 godina Jelena je imala problema s nepoznatim obožavateljem. Morala je promijeniti broj mobitela jer ju je muškarac maltretirao pozivima i porukama.