Počinje snimanje filma '' Cirkus Columbia '' u Čapljini

 Kako je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji kazao redatelj Tanović, snimanje filma trebalo bi biti završeno do početka prosinca, ako ne bude padao snijeg.  

Film je baziran na istoimenoj knjizi autora Ivice Đikića, a riječ je o ljubavnoj priči koja se događa početkom rata.  "Scenarij se bavi jednom od priča iz knjige i ja sam zahvalan  Ivici na pomoći i  velikodušnosti s kojom mi je dopustio da priču prilagodim jeziku filma", objasnio je Tanović. Dodao je kako je odluka da se većina filma snimi u Hercegovini  donesena nakon uvjeravanja producentice Amre Bakšić Čamo.

Tanović je ustvrdio kako će se otvaranjem Odsjeka za produkciju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, stvorit uvjeti da uskoro filmovi iz svijeta ne budu snimani u Mađarskoj, Rumuniji ili negdje treće, nego upravo u Bosni i Hercegovini.

Na upit zašto je odabrao baš Čapljinu za snimanje svog filma Tanović odgovara: '' Kad prođem kroz Jablanicu i kad izađem Bijelog polja, ja drugačije dišem. To je vjerojatno zbog mojih hercegovačkih korijena, iako oni baš nemaju veze s ovim dijelom Hercegovine. Mene ovaj kraj podsjeća na francuski Provance, na Toskanu, i na Južnoafričku Republiku, kad promatram ovo svjetlo. Ja mislim da će ovo za 15 godina biti možda najljepši dio Europe. I već sada jest, jer on je jednostavno takav. Izabrao sam Čapljinu iz različitih razloga – mislim da je ovaj kraj stvarno prelijep, a mnogo je stvari koje igraju ulogu u odabiru lokacije, među kojima su i stvari tehničke prirode, što je Čapljina u potpunosti ispunila. Jako sam sretan što smo izabrali Čapljinu, prelijepa je, ljudi su divni. Imamo sve potrebne uvijete – Općina i načelnik su nam izašli u susret, također i načelnik policije, građani Čapljine, doslovno svi. ''

Glavne uloge u filmu igraju: Mira Furlan i Miki Manojlović, te Jelena Stupljanin, uz koje će se prvi put na filmu pojaviti glumci Boris Ler i Mario Knezović.

"Ovo nije film koji se radi zbog novca, nego iz potrebe da se ispriča ova priča, odnosno da se snimi ovaj film. Ako se ovaj film pokaže kao uspješan  to će biti odlično, ali je sadržaj i poruka filma najbitnija", naglasio je Miki Manojlović, naglasivši da je ekipa koja se okupila stvorila preduvjete za uspjeh.  Mira Furlan i dodala kako je nju ovom projektu između ostalog privukao i drugačiji pristup glumcima u odnosu na praksu u holivudskoj produkciji. Glumci Jelena Stupljanin, Boris Ler i Mario Knezović su izrazili zadovoljstvo i sreću što će raditi na ovom projektu u koji, kako su naglasili, zaista vjeruju, te se nadaju da će opravdati povjerenje koje im je ukazao Tanović. Ističući zahvalnost i općini Čapljina, načelniku tamošnje policije, te svim ljudima u Čapljini koji su cijeloj ekipi izašli u susret, od članova ekipe Tanović je izdvojio gospođu Ljubu Đikić, Ivicinu majku, koja sa glumcima radi na autentičnom akcentu.

Ostale uloge u filmu igraju Svetislav Goncić, Milan Štrljić, Jasna Ornela Beri, Mirza Tanović, Miralem Zubčević, Vesna Mašić, Ermin Bravo i drugi.

Producenti filma su: A.S.A.P. Films, Francuska i „2006“, Bosna i Hercegovina, a koproducenti: Autonomus, Velika Britanija, Studio  Maj, Slovenija, Razor film produktion, Njemačka, Man's films,  Belgija.

Koproducenti iz BiH su Ministarstvo kulture i športa FBiH i BHRT. Sponzor filma, grupacija ASA Auto.

ca portal