Playboyeva zečica prostituirala se po Zagrebu

Playboyeva zečica prostituirala se po Zagrebu

U to vrijeme tada 19-godišnja djevojka izgledala je kao jedna od mnogih koja je došla u Zagreb da pokuša napraviti karijeru fotomodela i manekenke. Na snimanje je došla u pratnji mladića koji se u redakciji predstavio kao njezin dečko, a njezine golišave fotografije snimale su se u zagrebačkom hotelu Esplanade. Kolege koji su tada kontaktirali s njom tvrde kako ništa nije upućivalo na to da je već tada bila u mreži prostitucije.

Jedna od djevojaka koju je Dubajić također podvodio rekla je za Jutarnji.hr da su Draganu (to je bilo umjetničko ime još dviju djevojaka iz Sarajeva) pitali za golišave fotografije iz Playboya, no ona je uporno opovrgavala da ima ikakve veze s njom.

Dragana je vozila Toyotu RAV 4 koju joj je navodno dao dečko. Taj auto policija joj je oduzela jer nije mogla dokazati porijeklo. Navodno je riječ o sponzorskom automobilu koji je dobila kao 'protuuslugu'.

Mladić koji joj je na korištenje dao automobil navodno tražio je od nje da mu ga vrati, a ona je to odbijala. Kad je u njezinu mobitelu našao Dubajićev broj, počeo ga je nazivati i od njega tražiti povrat vozila. Čini se da je prije nekoliko mjeseci cijela stvar pukla zbog problema s povratom automobila, o čemu je obavijestio i policiju.

Detektivi iz Odjela organiziranog kriminaliteta počeli su pratiti Dubajića, a od suda su ishođeni nalozi i za prisluškivanje makroa, te recepcionara u hotelu Westin, a akcija se vodila pod kodnim imenom Dinamico.

Među klijentima Dragane Draškić bile su i poznate osobe s javne scene, iz medija, sporta. Navodno je bila prilično drska pri uhićenja, ali ipak je rekla policiji i sutkinji za prekršaje, te kako su ona i Dijana K. ordinirale po hotelima i kućnim zabavama.

Policija ih je 'pokupila' u nedjelju 20. prosinca, a Slobodan Dubajić i dalje je u zatvoru u Remetincu. Policajci su svim uhićenim djevojkama oduzeli SIM kartice s pohranjenim kontaktima, a Dubajiću su uzeli i laptop.

Stoga trenutačno od akcije Dinamico najviše strepe potencijalni klijenti koji su koristili usluge prostitutki. Osim u Hrvatskoj, akcija je izazvala i veliku medijsku pozornost u Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Naime, Dubajić je devedesetih u centru Beograda vodio dvije javne kuće u koje su dolazile i vodeće javne osobe. Prema napisima srbijanskih medija, dolazili su i visoki policijski dužnosnici. Dubajić je već jednom bio uhićen, u ljeto 2007. u Zadru, zbog organiziranja prostitucije na jahtama.

Navodno su u usluge njegovih djevojaka bile jako tražene u vrijeme velikih sportskih događaja, a posebice nakon nogometnih utakmica reprezentacije i vodećih klubova u Zagrebu.

tportal