Novi Philipsov LCD koristi čak 40 posto manje energije

lcd tv, plazma, lcd tv, tv
Novi model koristi i do 40 posto manje energije za rad od uobičajenih LCD-a, zahvaljujući novom LED osvjetljenju koje, kako navode iz Philipsa, osim što ne sadrži štetne materijale, ima dulji životni vijek uz manju potrošnju energije.

Vrlo tanak dizajn, dubine samo 39 milimetara čini ovaj LCD poželjnim za svaki interijer jer ga je moguće nenametljivo postaviti i na zid bez zauzimanja dodatnog prostora. Minimalističkom izgledu dodatno pridonosi i tanak okvir ekrana od samo 28 milimetara koji naglašava elegantan dizajnja.

Odličnu kvalitetu slike osigurava 1080p Full HD zaslon i Pixel Precise HD tehnologija kojom se postiže prirodna slika, izraženih boja i kontrasta. Uz vrijeme odaziva od 3 ms i HD Natural Motion tehnologiju slika je oštra i jasna bez smetnji i prilikom brzih pokreta.

Ovaj LCD opremljen je i patentiranom tehnologijom Ambilight Spectra koja produljuje boje i svjetlo s ekrana na okolne zidove. Na taj način slika prelazi granice ekrana čime je osiguran jedinstveni doživljaj uz dokazano smanjenje umora očiju.

Za potpunu povezanost i dostupnost ključnih informacija novi LCD ima i NetTV koji omogućuje pregledavanje omiljenih internetskih stranica na velikom TV ekranu pomoću daljinskog upravljača.