FOTO  Novi Mégane RS

Prednji branik s ugrađenom letvicom potječe iz Formule 1, a središnje postavljen izlaz ispuha, difuzor te spojler elementi su koji istodobno daju karakter, ali ujedno poboljšavaju njegove aerodinamičke karakteristike. Također, jedno od obilježja najsnažnijeg Méganea je i logo RS koji se nalazi na maski, stražnjim podiznim vratima, naslonima za glavu, podlozi brojača i armaturnoj ploči.

Pod prednjim poklopcem kuca 2,0-litreni 16-ventilski turbak nove generacije koji razvija 250 KS pri 5.500 okr/min i okretni moment od 340 Nm od 3.000 okr/min. Brojna poboljšanja izvršena na ovom motoru omogućuju povećanje performansi za 20 KS (+ 30 Nm) u usporedbi s Méganeom R26R, koji je postao referenca u svijetu serijskih sportskih vozila. Čak 80% okretnog momenta dostupno je već od 1.900 okr/min, a poboljšana su i akustička obilježja za adekvatnu zvučnu kulisu.

Kao i kod prijašnjeg modela, novi Mégane RS bit će dostupan s dvije šasije: šasija Sport nudi optimalni odnos između sportskih obilježja i udobnosti u svakodnevnom korištenju, dok je Cup šasija s diferencijalom ograničenog klizanja namijenjena pravim znalcima. Ujedno, novost je i specifična oprema poput "Renault Sport Dynamic Management" uređaja koji omogućava odabir tri različita načina intervencije sustava za dinamičku kontrolu stabilnosti te "Renault Sport Monitor".

Riječ je o uređaju koji na središnjem zaslonu armaturne ploče prikazuje razne funkcije rada motora, pravovremene performanse motora, upozorenje o optimalnoj brzini, kalibriranje i prikaz kartografije papučice gasa, vrijednosti bočnog ubrzanja i poprečnog pomaka, mjerenje vremena i još štošta.