Zahvaljujući ovom bračnom paru, nastala je kultna mostarska kopirnica Hit Print

Zahvaljujući ovom bračnom paru, nastala je kultna mostarska kopirnica Hit Print
 1. Znate ona mjesta na kojima se od prvog trenutka osjećate kao doma, čak i onda kada ste od istog udaljeni stotine kilometara?
  Upravo takvo mjesto je mostarska kopirnica Hit Print. Sada se sigurno pitate kako jedna kopirnica može pružiti osjećaj doma...
  Pa kada ste student, kopirnica je doista mjesto na kojem provodite mnogo vremena.

Uvijek su tu neke čarobne skripte uz koje ćete sigurno položiti ispit, seminarski radovi koji se pišu noć prije i koje hitno treba na vrijeme isprintati i na kraju naravno diplomski radovi koje ponosno nosite kući i čuvate zauvijek...

No, vratimo se Hit Printu. Tko god je ikad ušao u ovu posebnu kopirnicu, nije mogao ne primijetiti nasmijani bračni par koji je i pokrenuo kultnu mostarsku kopirnicu na „Starom“.
Oni su Srećko i Venka Drinovac, ali to sasvim sigurno većina vas i zna. Obiteljski obrt ''Hit Print'' je otvoren 2007. godine i od tada uspješno posluje u istim prostorima i sa istim osobljem.

Vlasnik je želio, prije svega biti stručna pomoć klijentima zasnovana na višegodišnjem radu i iskustvu na poslovima kako uređivanja dokumenata i teksta, tako i u grafici.
Kada smo ga pitali kako je uopće došao na samu ideju, odgovorio je sljedeće:

- Početna ideja je bila ubiti vrijeme tako da budem koristan i sebi, ali i drugima. Dakle u početku, uostalom kao i sve do sada, to nije kopirnica. To je svojevrsni studentski servis koji nudi razne vrste pomoći tako da njima, studentima, a i ostalim potencijalnim  klijentima, budemo od pomoći, ali i da nama svaki novi dan bude radostan dolazak na posao. Vremenom razvila se odlična priča. Nikada nismo išli na samo i isključivo zaradu i posao. Draže nam je bilo u svakoj generaciji steći nove mlade prijatelje. To je bilo još lakše jer i sami imamo djecu tih godina pa je lako shvatiti njihove probleme, želje i sve ostalo. Svaki dan je bio interesantan i tako već niz godina...

 • Ipak, ova kopirnica je sve, samo ne tipična.

 • Zanimljivo je primjerice to što se u kopirnici nalazi kauč na koji možete sjesti dok čekate i sama ta činjenica vas nekako potiče na opuštanje.
 •  
 • Pa kada ste vi vidjeli kopirnicu u kojoj stvarno možete sjesti, napraviti predah, opustiti se i najbolje od svega porazgovarati sa Srećkom i Venkom koji uvijek ozbiljno shvaćaju „strašne“ studentstke probleme?!
 • Na stolu uz kauč su uvijek i bombone koje Srećko i Venka strpljivo nadopunjuju "za ponekad pohlepne studente". :)
 •  
 •  
 • Još uvijek se sjećam svoje prve posjete ovoj kopirnici. To je bilo u srednjoj školi i donijela sam na USB-u svoj seminarski rad. Tada je najveći informatički izazov bio postaviti brojeve stranica, ali s naglaskom da brojevi kreću poslije naslovne stranice. Ja to opet nisam uspjela postaviti, ali Srećku je to pošlo od ruke za trenutak. Čak se ponudio da „sredi“ cijeli taj rad. Zamislite vi to... Posvetio je sate i sate seminarskom radu jedne srednjoškolke.
 • Tada je zauvijek stekao moje povjerenje i došli smo zajedno do toga da mu nosim na uvez tendersku dokumentaciju sada kada radim, 13 godina poslije srednje škole. Prošli smo zajedno more seminarskih radova, skripti, knjiga i na kraju diplomski rad...
 • Vjerujem, odnosno znam da mnogi dijele moje iskustvo i priču i stoga sam odlučila povodom 15. rođendana ove kopirnice, sve nas podsjetiti na to koliko su važne i velike priče malih mostarskih poduzetnika.
 •  
 •  

 • Danas Hit Print ima proširenu ponudu te rade i predivne pozivnice za vjenčanja, ali i dalje su najpoznatiji po diplomskim radovima vrhunske kvalitete. Sama mogu potvrditi da njihovi diplomski radovi ostaju godinama nepromijenjeni i sasvim sam sigurna da će ga istog takvog gledati i moji budući naraštaji.
 •  

 • Baš kao što je cijela priča oko HitPrinta posebna, takva je i njihova komunikacija na društvenim mrežama.
 • Zato ih obvezno pratite na Faceboooku i Instagramu i tako se s vremena na vrijeme podsjetite kako su uistinu veliki ljudi zapravo tako skromni i pristupačni. Upravo zbog njih kopirnica Hit Print će ostati mjesto koje čuva najljepše uspomene mostarskih studenata.