Stalno odgađate obveze? Ovo je članak za vas!

Stalno odgađate obveze? Ovo je članak za vas!

Iako su mame oduvijek govorile da ništa što možemo obaviti danas, ne ostavljamo za sutra moramo priznati da ih nismo baš poslušali...

Tako je primamljivo odgoditi alarm, otići na kavu umjesto na trening, ostaviti peglanje za sutra ili bolje prekosutra, odgovoriti na mailove malo kasnije, pročitati poruke za satak, dva...

Odgađanje tih naizgled "sitnica", dugoročno nam stvara samo probleme jer je realno da se nikad nećete moći potpuno opustiti jer vam uvijek nešto "visi" nad glavom.

Zato smo odlučili i posvetiti članak upravo ovoj temi.

Niti jedan zadatak se neće sam obaviti i potpuno je besmisleno odgađati ih. U nastavku smo izdvojili neke savjete koji vam možda mogu pomoći.

 1. 1. Obavite što trebate odmah i bez razmišljanja
 2. Kada znate da morate ispeglati veš, jednostavno to odmah učinite bez razmišljanja. Vidjet ćete da je puno bezbolnije nego što ste mislili. Često nam promišljanje oduzme više vremena od same realizacije.
 3.  
 4. 2. Budite offline dok ne obavite što trebate
 5. Svi znamo da je mobitel naš najveći prijatelj, ali i neprijatelj. Sve ovisi kako ga koristite. Kada ometa vašu produktivnost postaje neprijatelj. Zato budite disciplinirani i ne provjeravajte društvene mreže i poruke dok ne obavite potrebno.
 6.  
 7. 3. Organizacija
 8. Kažu da je organizacija pola posla, ali u praksi se često pokaže da je i više od toga. Uvijek na početku dana izdvojite vrijeme za organizaciju i vidjet ćete koliko će to pozitivno utjecati na vašu produktivnost.
 9.  
 10. 4. Pratiti si vrijeme
 11. Ako mislite da će vam to pomoći, možete i procijeniti koliko vam vremena za što treba i onda upalite štopericu da vam prati vrijeme. Iskreno, ovu metodu smo isprobali i odlična je. Tipa, odgovaranje mailova 15 minuta, planiranje 15 minuta, organizacija radnog stola 5 minuta itd...
 12.  
 13. 5. Nagradite se
 14. Poslije obavljanje nekog omraženog zadataka, uvijek se nagradite nečim. To može biti kava, omiljena slastica, gledanje serije ili nešto drugo što vas usrećuje.
 15.  

Odustajanje od odgađanja onog što se obaviti mora je jako, jako važno za naš osobni rast i razvoj. Nadamo se da će vam navedeni savjeti pomoći da postanete ustrajniji u ostvarivanju svega onog što će vas dugoročno učiniti sretnijom i ispunjenijom verzijom sebe.

 1.