Marijana je mlada poduzetnica iz Širokog Brijega koja osvaja personaliziranim okvirima

posao, Čuvar uspomena, ideja, okvir

U vremenu u kojem nam sa svih strana pričaju o porastu nezaposlenosti, o nemogućnosti pronalaska bilo kakvog posla bez "poznanstava" i slično raduje nas podijeliti priču koja dokazuje da je naš život u našim rukama i da je uvijek moguće pronaći rješenje, ali za to je potrebna hrabrost i razmišljanje "izvan okvira".

Upravo tako razmišljala je naša sugovornica, Marijana Bazina iz Širokog Brijega koja stoji iza personaliziranih okvira "Čuvar uspomena".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kada i kako ste došli na ideju za pokretanje vlastitog posla?

Sve je krenulo od projekta „Moja Budućnost„ koju je organizirala udruga Munja, a u kojem sam i sama sudjelovala. Unutar spomenutog projekta imali smo mogućnost obuke iz poduzetništva koju je vodila Majda Mujanović Babović. Kako smo morali iznijeti neku svoju ideju za malo poduzetništvo, moja je bila upravo izrada personaliziranih okvira. Uz pomoć naše “trenerice” Majde uspjela sam ispitati i razraditi svoju ideju u biznis plan. Iz radionice u radionicu moja želja za pokretanjem ovog biznisa je sve više rasla tako da nakon završetka radionice sve to naučeno je trebalo samo provest u djelo, a tako je i bilo. Prije nešto manje od dvije godine pokrenula sam svoj mali biznis pod nazivom "Čuvar Uspomena", a danas imam tim ljudi koji mi pomažu u konstantnom napredovanju istog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Što je posebnost vašeg proizvoda?

Naši okviri su izrađeni od pravog drveta. Riječ je o dubokom okviru sa staklom. Imamo okvire u dvije dimenzije, a to su 26x26cm i 23x33cm. Okviri su personalizirani, dakle za svaku osobu rađeni individualno. Osim figura s imenom, sadrže i prigodne tekstove koji izazivaju najveće emocije i reakcije.

Za koje prigode najčešće izrađujete okvire?

Mogu se iskoristiti za gotovo sve prigode, pokloni za rođendane, rođenja, krštenja, pričesti, krizme, zatim kao obiteljski pokloni, čestitke za djevojačke ili momačke večeri itd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koliko je vremena potrebno za izradu jednog okvira?

Što se tiče vremena potrebnog za izradu, ako je u pitanju neka nova ideja s figurama i slično tada nam treba malo više vremena za razliku od ovih koji se ponavljaju. Budući da svakom okviru pristupamo individualno te svaki ima svoje specifičnosti, moramo se posebno posvetiti izradi svakog okvira kako bi klijenti u konačnici bili zadovoljni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kako pronalazite inspiraciju za stihove?

Svaka naša suradnja s klijentima započne tako da nakon njihova kontaktiranja i obrazloženja vlastitih želja slijedi naš rad koji između ostalog obuhvaća i pisanje teksta. Za pisanje teksta potrebno nam je znati što više detalja o slavljeniku/ici kao i o osobi koja poklanja okvir kako bi tekst bio što prikladniji. Svi naši osmišljeni citati prožeti su posebnom emocijom što je i poenta svega kako bi vječno sačuvali uspomenu vezanu za neki bitni događaj u njihovu životu. 

Koji su vaš daljnji planovi?

Uskoro planiramo u svoju ponudu uvrstiti i personalizirane cekere koji su u posljednje vrijeme vrlo popularni.

Marijani želimo svu sreću svijeta i nadamo se da ćemo imati priliku dijeliti još puno pozitivnih i inspirativnih priča o mladim poduzetnicima.