KOLUMNA Zašto mi je odlazak kod psihologa najbolja životna odluka?

KOLUMNA Zašto mi je odlazak kod psihologa najbolja životna odluka?

Odlazak kod psihologa čini se kao potpuno normalna stvar, čak je i poželjna u većini zemalja, ali ne i kod nas…
Među većinom još uvijek vlada mišljenje da je odlazak  kod psihologa znak da s vama nešto nije uredu, što ne znači da je tako.
Ova tabu tema već odavno mi para uši i mislim da je najbolje da na počecima naših druženja kroz ove članke pređemo baš to. 

Brinuti o svom mentalnom zdravlju u našem društvu nažalost je tema o kojoj se ne priča javno. Otići kod zubara, ginekologa, liječnika opće prakse i slično sasvim je normalno i uobičajeno. 
Međutim otići kod psihologa je već nešto strašno i nije baš za priču. Kada ideš kod psihologa vjerojatno si pogubila konce života, nemaš prijateljice da im se povjeriš uz kavu i sama si na ovom svijetu. 
Na svu sreću ovakvi zaključci su daleko od istine i neka vam to bude prvi poticaj da razmislite o tome brinete li dovoljno o svom mentalnom zdravlju.

Ne postoji osoba koja nema probleme i prepreke u svom životu te iako vam naizgled svi drugi izgledaju sretno i bezbrižno iza maske osmijeha stoji ta druga strana života.
Kako bih vam približila koristi razgovora sa psihologom, u nastavku teksta ću vam dati razloge zbog kojih biste trebali posjetiti psihologa ukoliko ste u nekom problemu ili jednostavno želite biti najbolja verzija sebe.
Odlazak kod psihologa može biti veoma koristan ukoliko se borite s teškim životnim okolnostima. One mogu biti izazvane različitim događajima koji su vas zadesili bili oni ljubavne ili poslovne prirode.
Psiholog će vam pomoći i ukoliko se borite s iznenadnom smrću neke bliske osobe ili ste jednostavno zapali u stanje anksioznosti ili depresije. Bilo koji problem da je u pitanju, ono što će vam donijeti olakšanje jeste razgovor. Ali ne razgovor s bilo kim, već razgovor s osobom koja će vas saslušati i realno, bez pristranosti, izložiti stav o vašem problemu i ispravno vas savjetovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psiholog će vam bez ustručavanja reći što misli o vašim postupcima i uputiti vas na ispravan put, motivirati vas i pokazati vam druge uglove gledanja. Odlazak kod psihologa i kada nemate neki problem je sasvim uredu. S njim možete razmjenjivati i vaše poglede na svijet i određene događaje u vašem ili tuđem životu. Iz osobnog iskustva mogu reći da mi je odlazak psihologu i rad na sebi promjenio život iz korijena. Sreća je spoznati neke stvari, shvatiti da možeš biti još sretnija i imati još veću kvalitetu života. Posebno mi je značilo gledanje na probleme iz različitih uglova, jer mi je to donijelo puno bolja i efikasnija rješenja za njih. I da, idem kod psihologa iako imam jako kvalitetan društveni život i prave prijatelje, sretna sam, ali želim biti najbolja verzija sebe.
Budite slobodni pisati Klupku na ovu temu, i naravno ako želite provjeriti kako to izgleda razgovor sa psihologom, prvo savjetovanje je besplatno.