KOLUMNA Zašto mi je odlazak kod psihologa najbolja životna odluka?

kulumna, psiholog, savjeti, mentalno zdravlje, okolnosti

Odlazak kod psihologa čini se kao potpuno normalna stvar, čak je i poželjna u većini zemalja, ali ne i kod nas…
Među većinom još uvijek vlada mišljenje da je odlazak  kod psihologa znak da s vama nešto nije uredu, što ne znači da je tako.
Ova tabu tema već odavno mi para uši i mislim da je najbolje da na počecima naših druženja kroz ove članke pređemo baš to. 

Brinuti o svom mentalnom zdravlju u našem društvu nažalost je tema o kojoj se ne priča javno. Otići kod zubara, ginekologa, liječnika opće prakse i slično sasvim je normalno i uobičajeno. 
Međutim otići kod psihologa je već nešto strašno i nije baš za priču. Kada ideš kod psihologa vjerojatno si pogubila konce života, nemaš prijateljice da im se povjeriš uz kavu i sama si na ovom svijetu. 
Na svu sreću ovakvi zaključci su daleko od istine i neka vam to bude prvi poticaj da razmislite o tome brinete li dovoljno o svom mentalnom zdravlju.

Ne postoji osoba koja nema probleme i prepreke u svom životu te iako vam naizgled svi drugi izgledaju sretno i bezbrižno iza maske osmijeha stoji ta druga strana života.
Kako bih vam približila koristi razgovora sa psihologom, u nastavku teksta ću vam dati razloge zbog kojih biste trebali posjetiti psihologa ukoliko ste u nekom problemu ili jednostavno želite biti najbolja verzija sebe.
Odlazak kod psihologa može biti veoma koristan ukoliko se borite s teškim životnim okolnostima. One mogu biti izazvane različitim događajima koji su vas zadesili bili oni ljubavne ili poslovne prirode.
Psiholog će vam pomoći i ukoliko se borite s iznenadnom smrću neke bliske osobe ili ste jednostavno zapali u stanje anksioznosti ili depresije. Bilo koji problem da je u pitanju, ono što će vam donijeti olakšanje jeste razgovor. Ali ne razgovor s bilo kim, već razgovor s osobom koja će vas saslušati i realno, bez pristranosti, izložiti stav o vašem problemu i ispravno vas savjetovati.

Psiholog će vam bez ustručavanja reći što misli o vašim postupcima i uputiti vas na ispravan put, motivirati vas i pokazati vam druge uglove gledanja. Odlazak kod psihologa i kada nemate neki problem je sasvim uredu. S njim možete razmjenjivati i vaše poglede na svijet i određene događaje u vašem ili tuđem životu. Iz osobnog iskustva mogu reći da mi je odlazak psihologu i rad na sebi promjenio život iz korijena. Sreća je spoznati neke stvari, shvatiti da možeš biti još sretnija i imati još veću kvalitetu života. Posebno mi je značilo gledanje na probleme iz različitih uglova, jer mi je to donijelo puno bolja i efikasnija rješenja za njih. I da, idem kod psihologa iako imam jako kvalitetan društveni život i prave prijatelje, sretna sam, ali želim biti najbolja verzija sebe.
Budite slobodni pisati Klupku na ovu temu, i naravno ako želite provjeriti kako to izgleda razgovor sa psihologom, prvo savjetovanje je besplatno.

kulumna, psiholog, savjeti, mentalno zdravlje, okolnosti