DAN ŽENA Jesi li sretna?

dan žena, sreća, čitanje, film, predstava

Danas je dan kada svi poklanjamo pažnju ženama u našim životima. No, zastanite malo i razmislite kolika je doista vrijednost žena. Kažu da se sve najbolje može zamisliti na stvarnom primjeru. Zato, zamislimo Mariju, zaposlenu majku, suprugu, kćer, prijateljicu. Svi sasvim sigurno u svom životu imamo i volimo jednu Mariju.


Marija ustaje svaki dan u 6 sati kako bi pripremila djeci zdravi doručak da na najbolji mogući način započnu dan. Marija želi da i njezin suprug jednako dobro počne dan pa mu priprema smoothie. Dakle, Marija daje sve od sebe da bude najbolja verzija sebe kao majke i supruge. Od Marije se očekuje i da lijepo izgleda pa se ujutro i šminka, pravi frizuru. Marija zatim sprema djecu za vrtić i odlazi na posao. Na poslu se očekuje naravno potpuni angažman, te Marija daje sve od sebe da bude najbolja moguća verzija sebe kao zaposlene žene.
Marija dolazi doma u 16:30 h, ljubi i grli dječicu jer je o tome maštala cijeli dan, ali brzo ih pušta jer želi napraviti zdravi ručak. Kada je gotov okuplja cijelu obitelj za stolom i svi pričaju o doživljajima dana. Mariji je to najdraži dio dana.  Ipak, vrebaju je i 2 mašine veša za koje se pobrine. Zatim slijedi kupanje djece i čitanje priča za laku noć. Mariju poslije toga čeka još samo peglanje i dan je savršeno obavljen. Bila je najbolja moguća verzija sebe kao majke, supruge, poslovne žene i domaćice...

No, što je s Marijinom srećom?
Marija, jesi li i na trenutak bila najbolja verzija sebe kao sretne osobe?
Zastani, udahni duboko i zamisli se živiš li doista život o kojem si maštala?

dan žena, sreća, čitanje, film, predstava


Zašto ne ostavljaš u svom danu vremena za trening, za čitanje, za film, za predstavu, za brzi koktel na kraju dana kojim ćeš nazdraviti sebi i svojim uspjesima? Misliš da je to nemoguće? Ne nije! Sve što trebaš je rasporediti neke od svojih poslova i na druge. Tvoj suprug jednako s tobom dijeli kućanstvo. Zapitaj se i radiš li posao koji voliš jer ako nisi, postoje opcije. Sigurno imaš skrivene talente koji se mogu pretvoriti u posao. Samo trebaš izaći iz zone komfora i slušati sebe.

Jedino tako ćeš Dan žena slaviti svaki dan jer život tu i jeste da se slavi, SVAKI DAN!
Ti koji ili koja voliš Mariju, pogledaj njezin dan i zapitaj se kako joj ga učiniti ljepšim, boljim i lakšim. Ne danas, nego svaki dan! Jer kada voliš, voliš SVAKI DAN!

Od buketa jednom godišnje, Mariji će više značiti da joj ponekad pričuvate djecu na nekoliko sati i da joj poklonite frizuru, masažu ili da joj napišete pismo podrške koje će pogledati uvijek tijekom "teških dana".

Svim našim Marijama, želimo sretan Dan žena i da ga doista žive svaki dan! Do tada mi im poručujemo sljedeće:

"Ne možeš birati kako ćeš i kad umrijeti. Jedino možeš izabrati kako ćeš živjeti u ovom trenutku. Odgovornost koju imamo za svoj razvoj golema je, osobito kad pomislimo na cijeli život koji se pruža pred nama." Obećanje novog dana, Karen Casey i Martha Vanceburg, MOZAIK KNJIGA, Zagreb, 1999.

Upravo žene su naša inspiracija i ono što nas pokreće da u "Lifestyle" rubrici kreiramo korake koji će ih nadahnuti da budu jednostavno sretnije jer je jedino sreća ono čemu doista trebamo težiti.