10 navika sretnih parova

ljubav, napredujem, sreća, parovi, osjećaji
Unsplash

Znate onaj osjećaj kada tek pronađete ono nekog svog koji kao da je stvoren upravo za vas? Ako imate sreće, već znate o čemu pričamo, a ako ne znate, sigurni smo da ćete saznati...

Vremenom se malo pomalo naviknete na tu osobu i počnete podrazumijevati ljubav i to ponekad vodi do "uljuljanosti" i rutine. Zato je jako važno konstantno sebe podsjećati na zahvalnost za osobu koja je uz nas u dobrim, ali i u lošim danima.

Kažu da je ljubav poput cvijeta i da joj treba briga i njega kako bi konstantno cvjetala i to je za nas idealan opis svega.

Zato smo danas odlučili posvetiti nekoliko redova upravo načinima na koji možete njegovati ono najvrjednije što imate. Istražili smo koje to navike imaju oni najsretniji parovi te ih donosimo u nastavku:

  1. 1. Nalaze vrijeme jedno za drugu
    Tako je jednostavno u užurbanoj svakodnevici pomisliti da nemate vremena ni za sebe, a ne za nekog drugog. Ipak, kada ispravno postavite prioritete shvatit ćete da uvijek imate vremena za partnera. To može biti razgovor uz ručak ili uz čašu vina poslije, gledanje omiljene serije uz kokice i sladoled, doručak vikendom... Stvorite te male rituale kojima ćete se radovati.

  2. 2. Uvijek se poljube za laku noć
    Zvuči kao klišej, ali ima nešto posebno u tom poljupcu za laku noć. Osim toga, doista je važno da nikad ne idete na spavanje posvađani. 

  3. 3. Komuniciraju osjećaje
    Ponekad zaboravljamo da naš partner nema supermoć čitanja misli. Jednostavno pričajte o onom što osjećate i iznenadit ćete se kada shvatite koliko manje nesporazuma imate u odnosu.

  4. 4. Imaju date night jednom tjedno
    Definirajte jedan dan u tjednu koji će biti samo vaš... Ovo je posebno važno za parove koji imaju djecu jer se njihova druženja često svedu na vrijeme s djecom i u svemu tome teško mogu pronaći vrijeme za neki kvalitetniji razgovor. Date možete iskoristiti za večeru van kuće, kino, šetnju, izlet... 

  5. 5. Jedno drugom daju prostora
    Koliko god je važno zajedničko vrijeme, važno je i vrijeme koji svaki od partnera provodi sa svojim prijateljima ili jednostavno sam sa sobom. Samo ispunjene i sretne ličnosti mogu graditi kvalitetan odnos.

  6. 6. Zajedno se smiju
    Humor je jako važan u odnosu. Sretni parovi su opušteni jedno pred drugim i uživaju u zajedničkom smijehu.

  7. 7. Rade na svojim problemima
    Tko god vam kaže da ima odnos bez ijednog problema, odmah budite sigurni da laže. Ne postoje dvije identične osobe i sasvim je normalno da se s vremena na vrijeme ne slažete. Ono što je važno jeste biti čvrsto uvjeren u ljubav i uvijek biti spreman raditi na rješenju te ne pristajati na odustajanje.

  8. 8. Mali znaci pažnje
    Kada doista nekog voliš, osluškivat ćeš njegove želje i pokušavat ćeš tu osobu razveseliti nekim znakom pažnje. To doista ne mora biti ništa veliko. Dovoljno je pripremiti omiljeni doručak, ostaviti neku čokoladu s porukom, cvijeće ili jednostavno s vremena na vrijeme poslati lijepu poruku. 

  9. 9. Podržavaju se međusobno
    Svima nama treba ona bezuvjetna podrška i netko tko će nam "čuvati" leđa. Najsretniji su oni parovi koji to pronađu jedno u drugom.

  10. 10. Postavljaju zajedničke ciljeve
    Općenito je neizmjerno važno postavljati ciljeve jer bez toga ne možemo znati ni gdje to idemo. Zajednički cilj je važan za svaki par jer osigurava da zajedno gledaju u istro, pa bilo to neko veliko putovanja, kupovina stana i bilo što vezano za budućnost.