Mostarka Ivana Vidmar: Za uspjeh se ne treba bojati neuspjeha i životnih udaraca

Ova uspješna novinarka sudjeluje u projektu „Ženska strana uspjeha"i smatra da su slični projekti dobrodošli, posebice u vremenu u kojemu živimo. Sa Ivanom smo razgovarali o vlastitom uspjehu, novinarstvu u BiH.

Tko je Ivana Vidmar?

Ne volim govoriti o sebi u trećem licu, ali ako me pitate, rekla bih da je Ivana Vidmar prvenstveno najmlađa kćer razumnih roditelja, sestra koja uživa potporu dvije starije i uspješne sestre. Ponosna vlasnica preslatke koker-španijelke Ire i osoba koja svojim trudom i radom nastoji, prije svega, biti korektna i pravedna, a u svemu tomu mi pomaže upravo profesija kojom se bavim.

Uzor u vašem poslu?

Iskreno, nikad nisam imala uzore niti u sportu (kojim sam se bavila 10 godina) niti u poslu. Imala sam i imam ljude čiji rad iznimno poštujem. Gledajući njih i slušajući ih, nastojim što više naučiti. Izdvojila bih Gorana Milića, Oliveru Kovačević i Danijelu Trbović.

Kako biste opisali trenutno stanje u novinarstvu u BiH?

Prilično loše. Ono što me najviše frustrira je što se gotovo pa ništa ne mijenja u državi bez obzira na to što novinari objavili i koliko činjenično to potkrijepili. Mislim da još uvijek nismo u fazi kada je sloboda novinarske riječi i misli na razini na kojoj bi trebala biti.

Što bi savjetovali mladima za uspjeh u BiH i što vi smatrate svojim osobnim uspjehom?

Smatram da sam imala dosta uspjeha u poslu kojim se bavim, ali bih kao najznačajniju stvar izdvojila to što sam se u 24-oj godini života odvažila otići iz Mostara u Sarajevo. Promijenila sam sredinu, klimu, prijatelje i svoj život u potpunosti. Bilo je iznimno teških situacija jer nije jednostavno opstati i biti prepuštena sama sebi. Uspjela sam bez obzira na sve i mnogo sam ponosna na to. Što se tiče savjeta, smatram da je najbitnije biti i ostati svoj i prizeman, biti ustrajan, ne plašiti se neuspjeha i „životnih udaraca". Na kraju se sve posloži i dođe na svoje mjesto.

Vaše mišljenje o projektu „Ženska strana uspjeha"?

Odlična ideja za projekt. Iako živimo u 21. stoljeću kada su žene znatno probitačnije u poslu nego ranije, ipak postoje one žene kojima treba potpora i „vjetar u leđa" jer sam uvjerenja da svaka žena može doprinijeti u poslovnom svijetu jednako kao i muškarci.

hum.ba