Morate isprobati: 5 jednostavnih pravila za češći, duži i bolji orgazam

Kada legnete u krevet obratite pažnju na disanje i objasnite partneru koji dodiri vam najviše odgovaraju. Sigurni smo da kroz nekoliko trenutaka orgazam neće izostati

Najprije se opustitePosljednje istraživanje koje je proveo tim njemačkih znanstvenika pokazalo je da prosječan ženski orgazam traje samo 1,7 sekundi, dok je muški ipak deset puta duži.

Zastrašujući je i podatak da čak 62 posto pripadnica ljepšeg spola s visokim obrazovanjem ima problema s doživljavanjem orgazma. Ukoliko i vama na seksualnom području u posljednje vrijeme ne ide baš najbolje, otkrivamo vam nekoliko tajni poslije kojih će vaš vrhunac biti češći, duži i bolji!

Disanje

Tijekom seksa, između ostalog morate obratiti pažnju na disanje. Kako bi vaš orgazam bio bolji i duži pokušajte brzo disati s tim da su vam udisaji dublji, a izdisaji duži. Ukoliko tijekom samog čina ne možete obratiti pažnju i na disanje, pokušajte barem u onom trenutku kada nastupa onaj čaroban trenutak.

Zvukovi

Ako u seksu sa svojom boljom polovicom zaista uživate nemojte se bojati oduševljenje iskazati zvukovima. Naravno, pri tome se ne misli da morate probuditi cijelo susjedstvo, međutim tijekom spolnog odnosa se ne preporuča ni potpuna tišina. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina kako pojačati svoje i partnerovo seksualno zadovoljstvo.

Spontanost

Spolni odnosi koje partneri upražnjavaju samo kako bi se pohvalili pred prijateljima da imaju bogati seksualni život, često završavaju neslavno. Dakle, preporučamo da vodite ljubav onda kada to zaista želite. U protivnom su velike šanse da orgazam nećete doživjeti, a kada vam se posreći da ipak osjetite vrhunac, sigurni smo da će trajati jako kratko.

Vježbanje

Ako vas u doživljavanju orgazma sprječava manjak samopouzdanja, pokušajte sa samostalnim vježbama jer će vam dati osnovu za spektakularan spolni odnos s partnerom. Ukoliko je najveći problem opuštenost, pokušajte s dugotrajnom predigrom.

Oralni seks

Istraživanja su potvrdila da čak 75 posto žena ne može doživjeti orgazam jer im je potrebna dodatna stimulacija klitorisa. U takvoj situaciji je oralni seks jako dobro rješenje, međutim ukoliko partner to ne radi na dobar način, velike su šanse da će orgazam ponovno izostati. Stoga mu prethodno objasnite na koje dijelove vašeg tijela mora posebno obratiti pažnju.

nacional.hr