Misli vam često odlutaju? Pozovite nadređene, ovo im želite pokazati!

misli, odlutati, istraživanje

Znanstvenici s Tehnološkog instituta u Georgiji otkrili su da ako ste među gore opisanima, zapravo ste inteligentniji i kreativniji od onih jako fokusiranih na trenutne zadatke i ono što rade. 

Evo što to znači... Iako se možete činiti nezainteresiranim za rad i "površni", činjenica je da je vaš mozak učinkovitiji jer imate dovoljno kognitivne energije i za druge misli, a ne samo za razmišljanje o onome čime se bave u određenom trenutku, pokazalo je istraživanje.

Sudionici studije dobili su zadatak da se usredotoče pet minuta na određenu točku. Tijekom te vježbe, svakom sudioniku napravljeno je snimanje magnetskom rezonancom mozga kako bi se utvrdilo na kojim se područjima mozga javlja jača aktivnost tijekom izvođenja ove vježbe. Riješili su i testove kreativnosti i inteligencije i odgovarali na pitanja koliko su im često misli odlutale. Rezultati su pokazali da kreativnije osobe imaju veću sposobnost rješavanja problema te da su inteligentnije. Time se razbija mit da su "lutanja" i maštarije pokazatelj nesposobnosti kontrole uma i zadržavanja pažnje. Zapravo je sasvim suprotno jer takve osobe, pokazalo se, imaju veću sposobnost da istodobno procesiraju više podataka i informacija.

Izvor: vecernji.hr