Maloljetnu djevojku iz Sarajeva prisilili na seks i ucjenjivali fotografijama na kojima je gola?!

Maloljetnu djevojku iz Sarajeva prisilili na seks i ucjenjivali fotografijama na kojima je gola?!
...poznat redakciji, prijavila da su je trojica mladića, od kojih su dvojica maloljetnici, silovala! Maloljetnica je, kako se doznaje, istražiteljima ispričala da je napastvovana u Jukićevoj ulici u naselju Koševsko Brdo. Prema iskazu žrtve, ona je silovana 10. travnja u poslijepodnevnim satima, ali je to prijavila 16 dana kasnije, najvjerojatnije zbog straha, piše Dnevni avaz.

Eldar B. (20), kojem je jučer nakon uhićenja određen jednomjesečni pritvor, s gornjeg kata stambene zgrade sišao je u poslovni prostor, gdje je zatekao maloljetnicu, svog maloljetnog brata i njegovog prijatelja, koji je, također, maloljetan, a čiji su identiteti poznati redakciji. Kako doznaje Avaz, ova dvojica maloljetnika imaju 17 i 16 godina. Prema izjavi maloljetnice, Eldar joj je naredio da ima seks s dvojicom mladića. Kako se neslužbeno doznaje, djevojka je na to pristala plašeći se za svoj život. Obojica su je silovala, nakon čega je Eldar navodno rekao: „Ne možete vi njoj ništa" te je skinuo hlače i maloljetnicu prisilio na oralni seks. I prijateljica maloljetne djevojke dala je policiji iskaz u kojem tvrdi da je silovana.

Maloljetnici su navodno imali fotografije silovane djevojke na kojima je bila gola te su je time ucjenjivali i govorili joj da će ih objaviti na internetu. Eldarov brat navodno je sreo maloljetnicu, koja ga je poznavala odranije, te joj je kazao da bi trebali porazgovarati o fotografijama te da odu na Koševsko Brdo, na što je ona pristala.

Pokušala pobjeći

Kada su došli u poslovni prostor, ucjenjivao ju je fotografijama te ju je dodirivao po tijelu, a ona je pokušavala pobjeći. On ju je navodno po dolasku svog starijeg brata silovao u stojećem položaju, što je potom učinio i drugi maloljetnik. Osumnjičeni maloljetnici predati su u nadležnost suca za maloljetnike i terete se za kazneno djelo silovanja, dok se Eldar sumnjiči za kazneno djelo prisile na spolni odnošaj i za silovanje. Uspjeli smo kontaktirati i odvjetnika osumnjičenog Eldara, koji nam je kazao da se njegov klijent tijekom saslušanja u sarajevskom tužiteljstvu branio šutnjom. - Tek sam primio slučaj, ali sam iz razgovora sa svojim branjenikom saznao da negira izvršenje ovog kaznenog djela. Za sada ne mogu otkrivati detalje, jer se radi o veoma osjetljivom slučaju, ali kao branitelj ću se zasigurno potruditi da moj klijent dobije što bolju obranu - pojasnio je Mehmedbašić.

Dnevni avaz