Lepa Brena otkrila tajnu: Kako s 50 izgledam kao da mi je 30

Pjevačica je  za srbijanski list Blic otkrila tajnu svoje mladosti i tijela na kom bi joj mnoge djevojke pozavidjele.

- Prije svega, morate biti odgovorni prema sebi i svom zdravlju. Ne možete očekivati lijep ten ukoliko ne spavate dovoljno. Kažu da je za ljepotu neophodan san u trajanju od deset sati. Nastojim da rano liježem i rano ustajem - objašnjava Lepa Brena.

Da bi što slikovitije objasnila značaj pravilne ishrane, pjevačica organizam poredi sa automobilom.

- Ako u kola sipate loše gorivo, ona će se vremenom pokvariti. Znači, ukoliko jedete brzu ili nezdravu hranu - pod tim podrazumijevam pohovano, prženo, prezačinjeno - vremenom ćete osetiti posljedice - upozorava Brena, i ističe da ona ishranu bazira na laganim salatama, te da posebno izbjegava bijelo brašno, bijeli šećer i sol.

- Ponekad i ja pogriješim, jer su slatkiši moj najveći porok. Baš dugo mogu da istrpim, a onda - potamanim sve slatko! Mislim da čovjek mora nekada da pruži sebi malo oduška - priča Brena.

I sama je prije tridesetak godina imala problem s viškom kilograma, ali zdravim načinom života i upornim vježbanjem to je promijenila. Sada Brena ima odličnu kondiciju, pa bez ikakvih problema po tri sata na koncertima ne samo pleše i pjeva, već izvodi i prave akrobacije.

- Fizička aktivnost je izuzetno važna. Redovito plivam, povremeno idem u teretanu, a moje najveće otkriće je joga, koju preporučujem ženama koje su psihofizički opterećene. Djeluje rasterećujuće na čitav organizam i uči da voliš sebe onakvu kakva jesi kaže srbijanska pjevačica, rodom iz Brčkog.