Kako se osjećati seksi u vlastitoj koži?

Što se vrzma po vašoj glavi? Jesu li to možda pitanja poput 'Je li moja stražnjica prevelika?', 'Vidi li mi se celulit ispod ove uske haljinice?' ili nešto slično tome? Ako tako komunicirate sami sa sobom, sasvim sigurno nemate seksualnog samopouzdanja. Upravo taj glasić u glavi je ključan za izgradnju dobrog odnosa sa sobom i vrijeme je da ga okrenete u svoju korist.

Oprezno s riječima
Pripazite na ono što glasno govorite o svom izgledu jer mozak sve bilježi i pamti. Žene su sklone u društvu prijateljica u šali kritizirati vlastiti izgled ili, dok kupuju, primjerice, grudnjak, s prodavačicom komentirati veličinu svojih grudi. Stručnjaci napominju da to nije dobro raditi jer si  narušavate samopouzdanje. Dakle, prije nego što nešto kažete, malo razmislite. Nastojte o sebi govoriti lijepo baš kao kad hvalite druge.

Suočite se s negativnostima
Kada vas napadnu negativna uvjerenja, suočite se s njima. Ako pomislite: 'Toliko sam se udebljala', postavite si pitanje: 'Postoje li dokazi za to?' Razmislite jeste li odbacili staru odjeću i kupovali novu. Ako niste, onda nema govora o debljanju. Za svaku negativnost koja vam se pojavi u glavi, smislite protupitanje i rješite stvar sami sa sobom do kraja, piše tportal.hr.

Napravite fotoalbum
Skupite sve fotografije na kojima izgledate seksi i posložite ih u jedan poseban album. Listajte ga svaki dan kako biste se podsjetili da izgledate dobro i da ste privlačni. Stručnjaci ističu da ova metoda itekako pali te pridonosi povećanju seksualnog samopouzdanja. Kad svakodnevno gledate svoje fotke na kojima izgledate sjajno, vidite dokaz da uistinu izgledate dobro.

Prijateljstvo s vlastitim tijelom

Vrijeme je da prihvatite svoje tijelo baš takvo kakvo jest. Nastojte što češće biti goli jer ćete se tako početi udobnije osjećati u vlastitoj koži. Spavajte goli, hodajte po kući goli, gledajte se u ogledalo dok ste goli… Počnite uočavati sve lijepe stvari na svojemu tijelu. Nakon nekog vremena, stvorit ćete u glavi osjećaj vlastite ljepote i seksipila.

Flertujte
Izlazite što više, krećite se među ljudima i flertujte. Činite to čak i kada vam se osoba s kojom flertujete i ne sviđa previše. Shvatite to kao vježbu vlastitog seksualnog samopouzdanja. Što više budete flertovali, bit ćete sve bolji u toj vještini. A što budete uspješniji, imat ćete i više seksualnog samopouzdanja.

tportal