Kako izgleda moderna računica izlaska u dvoje!

spoj, savjeti, fraze, upoznavanje, spoj, pažnja, muškarac žena, pravila, prvi spoj, muškarac žena, internet, spoj, on line upoznavanje, muškarci, izlazak, spoj, žene, muškarci, koketiranje, načini, škola, žene, tečaj, romantika, spoj, veza, ljubav, život, zajednica, znakovi, žene, muškarci, privlačnost, upoznavanje, muškarci, žene, prvi spoj, pitanja, spoj, stvari, izlazak, muškarci, spoj, znakovi, muškarac, žena, znakovi, pravi, izlazak, računica, dvoje, spojevi, igrice, muškarci, žene, formula, ljubav, supruga, spoj, iznenađenje, lopov, trikovi, privlačnost, otkriće, varanje, provjera, izlasci, žena, učenje, spoj, upoznavanje, zaborav, rukovanje
Da li ijedno od ova dva pravila vrijedi u ekonomskim uvjetima današnjice?
Povijest plaćanja datira iz 20-ih, u vrijeme prvih automobila i iznenadne neovisnosti mlađih generacija. Muškarcima i ženama je postalo dozvoljeno da se druže i izvan domova i to bez nadzora starijih.

Ovi izlasci do trgovine vodom, u jazz klub ili na ples, predstavljali su početak ere modernih sastanaka.

U to vrijeme su muškarci bili ti koji su radili i zarađivali, pa samim tim i plaćali.

Kada su žene počele borbu za ravnopravnost i izjednačile se s muškarcima po pitanju radničke uloge, muškarci su i dalje nastavili financirati zajedničke izlaske.

Tek 60-ih i 70-ih, tijekom drugog vala feminizma, žene su počele preispitivati tradicionalna načela. Kao znak napretka, one su inzistirale da plaćaju svoju polovicu.

Ovo pravilo su mnogi usvojili, pa se krajem 20. stoljeća podrazumijevalo da se svaki račun plaća prema udjelu. Podjela "pola-pola" podrazumijeva da svatko ima istu količinu novca da potroši.

Ipak, danas je to vrlo rijetko. Teško je pretpostaviti je li zaista muškarac taj koji više zarađuje, iako oni i dalje osjećaju pritisak društva da trebaju više financijski doprinositi.

Uslijed promjenjivih gospodarskih čimbenika, najpravednije je da oboje ravnopravno doprinose troškovima.

To ne znači da doslovno svaki račun treba proučavati, zbrajati i množiti, već ako jedno plati karte za kino, drugo kupuje sok i kokice; jedno plaća večeru, drugo taksi i slično.

Najvažnije je prihvatiti činjenicu da nije važno tko je potrošio više, već je poanta u tome da i momci i djevojke trebaju biti jednako darežljivi i otvoreni i to ne samo kada je novac u pitanju.

portaloko.hr