PROSLAVILA 20. ROĐENDAN I POGINULA: Bila je draga, željela je upisati fakultet...

Bila je putnica u automobilu kojim je upravljao njezin pijani prijatelj, piše

24 sata.

Neslužbeno se doznaje kako su dva prijatelja i dvije prijateljice zajedno bili su u noćnom izlasku, a kućama su krenuli nešto prije šest sati ujutro.

Renault Megan je vozio Tomislav Č. (21), dok je Tajana Mićić sjedila na stražnjem sjedalu. Došavši do mosta preko rijeke Lonje, vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, te je zbog neprilagođene brzine udario u metalnu ogradu.

Od siline udara Tajana je dobila brojne teške ozljede. Njezini prijatelji odmah su zvali u pomoć, te su brzo stigli vatrogasci, policija i hitna pomoć.

Lakše ozlijeđeni mladići i druga djevojka mogli sami izaći, ali Tajana navodno nije bila pri svijesti. Iz auta su izvukli vatrogasci te je predali liječniku i tehničarima Hitne pomoći, koji su se odmah počeli boriti za njezin život te su ju odvezli do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu. Ondje je hitno operirana, ali liječnici ju nisu uspjeli spasiti.

Vozač je imao 1.33 promila alkohola te je prošao bez težih ozlijeda. Nedelju je proveo na otriježnjavanju u policiji, nakon čega je ispitan i zadržan u postaji u Ivanić Gradu.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, za što može dobiti od tri do dvanaest godina zatvora.

Lokalni ljudi tvrde kako je noć sa subote na nedelju bila hladna, oko -4°C, te je moguće da je na cesti bilo i leda.

Tajanini prijatelji kažu kako je bila jako draga i dobrodušna. Nedavno je proslavila svoj 20. rođendan, a je željela uskoro upisati fakultet.