Je li 'zdravo' lagati i prešutjeti neke stvari u vezi ili trebamo biti potpuno iskreni?

Je li 'zdravo' lagati i prešutjeti neke stvari u vezi ili trebamo biti potpuno iskreni?
Neki parovi piju iz iste šalice, dijele obrok iz istog tanjura, možda čak i čarape i majice. Neki će podijeliti međusobno svaki detalj dana, a neki će "škrto" sačuvati neke detalje samo za sebe.

Parovi koji su otvoreni prema svojim partnerima i ne kriju ništa, znatno su sretniji i imaju stabilnije odnose u usporedbi s onima koji vole stvari zadržati za sebe.

Sretniji su oni koji mogu sa svojim partnerom razgovarati o svemu, bez straha od osuđivanja i zadrške, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Journal of Sex Research.

Sudionici istraživanja bili su u vezi najmanje dvije i pol godine kada su pristupili ispunjavanju upitnika o svom odnosu. Odgovarali su na pitanja kakvu imaju međusobnu komunikaciju u vezi, koje su teme i kako se odnose prema temama koje im nisu omiljene, odnosno, imaju li "zabranjenih" tema.

Parovi su ocjenjivali i kako doživljavaju svoju vezu, kao sretnu ili manje sretnu te kakav im je seksualni život i kako su njime zadovoljni. Pokazalo se da sudionici istraživanja koji od partnera ne kriju ništa i koji mogu o svemu razgovarati, svoju vezu doživljavaju kao mnogo sretniju i stabilniju u odnosu na parove u čijim vezama ipak postoje "zabranjene" teme.

Vecernji.ba