Ima li vaša veza budućnost?

Koliko god izbjegavanje razgovara o određenim temama bilo lakše, upravo je to što može ugroziti vezu, a najbolja stvar koju možete učiniti za svoju vezu je biti iskreni. Razgovaranje o važnim stvarima i rješavanjem duboko zakopanih problema osnažiti će vašu vezu ili pak pokazati da ipak na kraju niste jedno za drugo.

Škakljiva tema o preseljenju je jedna od često preskakanih u razgovoru. No, razmislite na trenutak što bi se dogodilo da dobijete ponudu za posao iz snova u drugome gradu ili državi, bi li vaš Gospodin Pravi bio dovoljno hrabar i preselio se s vama? Razgovor o ovakvim temama dati će vam uvid da li ste dosita stvoreni jedno za drugo te koliko ste spremni žrtvovati kako bi vaša veza uspjela.

Seks je jedna o najčešćih tema zbog koje parovi provode vrijeme u burnim svađama. U krajnjim slučajevima određeni broj parova se zbog nemogućnosti dogovora po pitanu seksa čak i odluče razvesti. Stoga je važno na samome početku vezu razgovarati o toj temi te provjeriti koliko si odgovarate na tom području.

Ambicioznost, predanost i financijska stabilnost predstavljaju vrlo poželjne atribute. No, izgovaranjem sudbonosnog 'da' ne znači da ste se udali i za njegov posao i karijeru. Stoga na vrijeme provjerite koliko ste oboje ambiciozni, čemu težite u životu te je li vaš partner sposoban uspješno balansirati između privatnih i poslovnih obveza.


Nemojte izbjegavati razgovarati o seksu

Suprotnosti se privlače, no ponekad kada se dogodi ljubav između introvertirane i ekstrovertirane osobe nastaju problemi. Dok introvertirane osobe više vole samoću i toplinu doma, ekstrovertirane osobe su sklonije druženju, izlascima i odlično se snalaze u društvu većeg broja ljudi. Održavanje veze između takve dvije sasvim različite osobe zahtijevati će puno truda i vremena te poštivanja želja partnera.

Parovi koji rade na dugoročno stabilnoj vezi na samome početku vezu pokušavaju ustanoviti žele li uopće djecu. Slijedeći korak nakon toga je dogovor koliko djece pojedini partner priželjkuje te kada. Kako se vaš partner vidi ulogu oca te jeli spreman žrtvovati karijeru za obitelj jedna su od važnih pitanja neophodnih za opstanak veze i čvrst odnos.

Premda je današnje modernije vrijeme znatno liberalnije u stavovima prema vjeri, vjera usprkos svemu ima značajnu ulogu u budućnosti veze. Ljubav ne poznaje granice, pa čak i u slučaju kada se radi o vjeri, no usprkos tome način odrastanja i odgoja utječe na osobnost i identitet svake osobe gradeći njegove stavove i kvalitete.

Na samome početku veze financijsko stanje partnera nije presudno, no nakon što veze krene u ozbiljnije vode činjenica da je vaš partner u dugu ili je pak odličan kada je u pitanju štednja biti će vrlo bitna. S obzirom na činjenicu da je novac jedan od najčešćih razloga zbog kojega s partneri svađaju, nakon određenog vremena potrebno je započeti razgovor i o ovoj temi. Iznošenje vlastitih stavova po pitanju štednje i potrošnje može vam prištedjeti mnogobrojne svađe pa se stoga na vrijeme dogovorite hoćete li imati zajednički račun ili odvojene račune, na što ćete trošiti novac te preferirate li više trošenje novca na izlaske ili na putovanja stvari.

Za dugoročan i sretan živjet preduvjet je zdravlje, te parovi koji uspješno održavaju stabilnu vezu na vrijeme razgovaraju o mogućim nasljednim bolestima te o njihovom utjecaju na zajedničku budućnost. Naime, predispozicija za oboljenje od raznih nasljednih bolesti osim na vas može utjecati i na život vašeg partnera stoga an vrijeme provjerite koliko ste spremni žrtvovati se jedno za drugo.

izvor: tportal.hr